kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5282
EURO
34,7884
STERLIN
40,4688
BITCOIN
$66.590
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Jimmy Savile raporunda BBC de eleştiriliyor

Raporun taslak metninde, BBC’nin ‘dokunulmaz yıldızları, gözardı etme politikası ve kuralların üzerinde yöneticileri vardı’ deniyor.

Jimmy Savile raporunda BBC de eleştiriliyor
21.01.2016
0
A+
A-

 

Jimmy Savile.

Jimmy Savile.

2011’de hayatını kaybeden İngiliz televizyon sunucusu Jimmy Savile’in televizyoculuk kariyeri boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddialarına yönelik hazırlanan bir raporun internete sızan taslak metninde BBC de yaşananları görmezden gelmekle suçlanıyor.

Henüz yayınlanmayan ancak internet haber sitesi Exaro’nun yayımladığı raporun taslak metninde, BBC’nin ‘dokunulmaz yıldızları, gözardı etme politikası ve kuralların üzerinde yöneticileri vardı’ deniyor.

BBC Genel Müdürü Tony Hall, Jimmy Savile’in BBC’de çalıştığı dönem için “BBC tarihinin kara bir sayfası” yorumunu yapmıştı.

Raporu hazırlatan hakim Janet Smith ise taslak raporun basına sızmasını eleştirdi ve ‘hayal kırıklığına uğradım’ dedi.

Taslak raporun üzerinden bir kez daha geçildiğini ve önemli değişiklikler yapıldığını söyleyen Janet Smith, “Raporun son halinin yayımı için BBC ile koordinasyon içerisinde çalışacağız. Böylece raporun içeriği de doğru biçimde kamuoyuna aktarılabilecek” dedi.

Tony Hall ise raporun son hali yayımlandıktan sonra açıklanan bulgular ışığında bir yol haritasını takip edeceklerini ifade etti.

JIMMY SAVILE KİMDİR?

1970 ve 80’li yıllarda Jimmy Savile İngiltere’nin en ünlü televizyon sunucularından birisiydi. Milyonlarca kişinin izlediği Top of the Pops ve Jim’ll Fix It programlarını sunuyordu.

Ancak Savile 2011’de hayatını kaybetikten sonra hakkında yüzlerce kişiye cinsel istismarda bulunduğuna dair raporlar gelmeye başladı.

Yapılan araştırmalar sonucu Savile’in televizyon stüdyolarının soyunma odası bölümlerinde genç kadınlara tecavüz ettiği, kız ve oğlan çocuklarını taciz ettiği ve şöhretini kullanarak yüzlerce kişiyi istismar ettiği belirlenmişti.

2013’te Jimmy Savile’nin istismarlarını içeren raporda “İşlediği suçlar İngiltere tarihinde hiç görmediğimiz boyutlarda” deniyordu.

İstismarların 1940’lı yılların sonlarında başladığı ve Savile’in hayatının son yıllarına dek sürdüğü tahmin ediliyor.

‘Kurbanlara Kulak Verin’ adını taşıyan raporda, “Savile herkesin gözü önünde saklanıyordu. Hem şöhretini hem de hayır işlerini kullanarak korumasız kişileri kurbanı yaptı” deniyordu. ( BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.