kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.529
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

‘Demokratik ve mutlu Türkiye hayal olabilir’

Gazeteci- yazar Cengiz Çandar, yuvarlak masa toplantısında 17 Aralık Perşembe günü Londra’da Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

‘Demokratik ve mutlu Türkiye hayal olabilir’
18.12.2015
0
A+
A-

Cengiz Çandar: ‘Demokratik ve mutlu Türkiye hayal olabilir’

Gazeteci- yazar Cengiz Çandar, Kurdish Progress ve Avrupa Kürt İşverenler Birliği Britanya şubesinin ortak organize ettiği yuvarlak masa toplantısında 17 Aralık Perşembe günü Londra’da Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

AKP hükümetinin Kürt politikalarını değerlendiren Çandar, Kürt hareketine değinerek, gelecek hakkında endişeli olduğunu, demokratik ve mutlu bir Türkiye öngörüsünün kararmaya başladığını ifade etti.

Not

ERDOĞAN BİZSİZ OLMAZ MESAJI VERDİ

7 Haziran genel seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidar olamamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projeleri, istek ve vaatlerinin sarsıldığını belirten Çandar, sözde koalisyon girişiminin halka “bizsiz olmaz” mesajı göndermek için hazırlandığını dile getirdi.

SAVAŞ SURİYE’DEN TÜRKİYE’YE SIÇRADI

Cengiz Çandar konuşmasında, Suriye’deki savaşın Türkiye’ye kaymasını anlatırken, İzmir, İstanbul ve Ankara gibi batı şehirlerinde hissedilmeyen ve medyaya yansıtılmayan bir savaş olduğu ve bunun Suriye’den Türkiye’ye geçtiğini söyledi.

Çandar ayrıca, İstanbul ve İzmir gibi bazı Batı şehirlerin belirli kent ve mahallelerinde aşırı gergin ve şiddete her an yatkın olabilecek bir hava estiğini vurguladı.

ÇATIŞMAYI ORGANİZE EDEN PKK’DIR

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çatışmaları PKK’nın mı yoksa halkın mı organize ettiği yönündeki soruyu yanıtlayan Çandar, “Çatışmalarda yer alanlar 14 – 18 yaşı arası müthiş bir enerji taşıyan Kürt gençler yani 90’lı yıllarda ve 2000’lerin başında evleri yakılan ve ailelerine şiddet uygulandığını görenler hemen herkes fakat organizasyonu yapan PKK’dır.” dedi.

Türkiye’nin geleceğini karanlık günler beklediğini ve bundan çok üzüntü duyduğunu belirten Çandar, her şeyin değişeceğini ve bu çatışmaların sonsuza dek süremeyeceğini hatırlatarak, gerekli adımların bir an önce atılması temennisinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.