kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.968
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Ayağını kaybeden İngiliz askerin ağlatan mesajı

Chris Herbert’in twitter hesabından verdiği mesaj büyük yankı yarattı.

Ayağını kaybeden İngiliz askerin ağlatan mesajı
10.12.2015
0
A+
A-

 

chris-herbet-army-veteran-2

İngiliz ordusunda er olarak görev yaparken, Irak’a giden ve orada atılan bomba ile bir ayağını kaybeden ve halen Porstmouth kentinde oturan  Chris Herbert’in twitter hesabından verdiği mesaj büyük yankı yarattı.

Gözleri yaşartan satırların yer aldığı mesajını düne kadar 44 binden fazla kişi paylaşırken, genç eski askerin ırkçılık karşıtı görüşleri takdir topladı. İnsanların yaşadığı acı olaydan sonra anti-Müslüman propagandasına alet etmeye çalışmalarının kendisini sinirlendirdiğini belirten Chris Herbert, bir Müslümanın attığı bomba ile ayağını kaybetmiş olabileceğini, ama o zamandan beri kendisine destek veren bir çok Müslüman tanıdığını ifade etti.

Ayağını kaybettiği bombalama olayında İngiliz ordusunun üniformasını giyen Müslüman bir askerin de kolunu kaybettiğini anlatan Herbert, “O gün helikoptere alındığımda içerde bulunan Müslüman doktor benim ameliyatımı yaptı. İyileşmem sürecimde bana yardımcı olan da Müslüman bir asistandı. Hatta içmek için babamla beni puba götüren ve para almayan da Müslüman bir taksi şoförüydü. O gün tanıştığımız ve bana ilaçlarım için tavsiyelerde bulunan da Müslüman bir doktordu” dedi.

Kendisine karşı saygısızca davranan beyaz İngilizlerden de bahseden genç eski asker, birinin tekerlekli sandalyesine tekme attığını, bir diğerinin özel yere içinde kendisinin de içinde bulunduğu arabasını park etmeye çalışan babasına bağırdığını vurguladı.

Chris Herbert, kendisini anti-Müslüman olması için yönlendirmeye çalışanlara da büyük tepki koyarken, şu sözleri ilgi çekti:

“Kimden hoşlanıp, hoşlanmamam gerektiğini biliyorum. Kimi takdir edip, kimi etmeyeceğimi de…
Eğer bir gruptan nefret etmek istiyorsanız bunda serbestsiniz ama kendi görüşlerinizi bana empoze etmeye çalışmayın! Yaşadıklarımdan dolayı sizin için kolay bir hedef olduğumu biliyorum. IŞİD ya da Taliban’ın eylemlerinden dolayı bütün Müslümanları suçlu ilan etmek, Ku Klux Klan ya da Westboro Baptist Church’ün yaptığı nefret eylemleri için tüm Hristiyanları suçlamaya benziyor.
Yaşam amacınızın farkına varın, ailenize sarılın ve işlerinize geri dönün.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.