kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3485
EURO
34,7878
STERLIN
40,6782
BITCOIN
$59.192
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Küçük Logan’ın hüzünlü dönüşü

İngiliz anne ve üvey Türk babasıyla yaşayan dokuz yaşındaki Logan Arshad, öz babasının açtığı davayı kazanmasıyla İngiltere’ye gönderildi.

Küçük Logan’ın hüzünlü dönüşü
04.10.2015
0
A+
A-

 

Logan, beş yıl sonra öz babasının yanında döndü.

Logan, beş yıl sonra öz babasının Nabell Arshad’ın yanına döndü.

Muğla, Marmaris’te İngiliz anne ve üvey Türk babasıyla yaşayan dokuz yaşındaki Logan Arshad, öz babasının açtığı davayı kazanmasıyla İngiltere’ye gönderildi.

Logan Arshad, annesi Laura ile birlikteyken.

Logan Arshad, annesi Laura ile birlikteyken.

Logan, üvey babası Mert Aytekin'den ayrılırken, üzgündü.

Logan, üvey babası Mert Aytekin’den de ayrılırken, üzgündü.

Coatbridge, Lanarkshire’da işçi olarak çalışan Nabeel Arshad (27), Türkiye’de açtığı davayı kazanarak üç yaşından beri ayrı olduğu oğlunu geri aldı.

Ayrı yaşadığı eski kız arkadaşı Laura Semple’nin izini uzun çabalar sonunda Facebook’tan Marmaris’te bulunca harekete geçen Arshad, ilk olarak başvuruda bulunduğu ve İçişleri Bakanlığı’ndan ilgi görmeyince Türkiye’ye giderek, çocuğunu geri alabilmek için mahkemeye başvurdu.En son oğlu Logan’ı 18 ay önce görebilen baba Nabeel Arshad, onun Türkiye’de kaldığı sürede eğitim alamadığını, onunla son 18 ay hiç konuşamadığını anlatarak Dişileri Bakanlığı’ndan da yardım istedi.Mahkemenin küçük Logan’ın velayetini babasına vermesi üzerine işlemler başlatıldı. Geçtiğimiz günler içinde iki avukatıyla oğlunu  polis merkezinden teslim alan Nabeel Arshad, İngiltere’ye döndü. Teslim töreninde İngiltere konsolosluğundan da bir yetkili hazır bulundu.

LOGAN İKİ SAATTE İKNA EDİLDİ

Annesinin yanından ayrılacağı için üzgün olan küçük çocuğu ikna etmek de kolay olmadı. İki saat kadar süren konuşmadan sonra İngiltere’ye dönmeyi kabul eden Logan Arshad’ın üvey babası Samsunlu (26) Mert Aytekin, Nabeel Arshad’in İngiltere’deki gazetelere çocuğunu vermek karşılığında para istedikleri yönünde söylemleri bulunduğunu söyledi. Çocuğu teslim etmemek, kaçırmak veya karşılığında para istemek gibi bir amacının olmadığını belirten Aytekin, “Logan 3 yıldır benim yanımda yaşıyor ve gitmek istemiyor. 3 yaşındaki beri görmediği babasını tanımıyor bile. Logan, tanımadığı bir kişiye verildi. Bunun için annesi ve biz çok üzülüyoruz” dedi.

Öte yandan İskoçya’da yayınlanan Daily Record gazetesi, Mert Aytekin’in, Logan’ın babası Nabeel Arshed’e “Ya bize 3 bin sterlin verirsin, ya da onu hiç göremezsin” dediğini iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.