kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4925
EURO
34,8579
STERLIN
40,6942
BITCOIN
$61.143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Çift katlı otobüs köprüye çarptı: 17 yaralı

Rochdale kentinde dün saat 12.20 civarında çift katlı bir otobüsün, demiryolu köprüsüne takılması ile meydana gelen kazada ikisi ağır 17 kişi yaralandı.

Çift katlı otobüs köprüye çarptı: 17 yaralı
10.09.2015
0
A+
A-

 

Otobüsün üst katı tamamen parçalandı.

Otobüsün üst katı tamamen parçalandı.

İngiltere’nin Rochdale kentinde dün saat 12.20 civarında çift katlı bir otobüsün, demiryolu köprüsüne takılması ile meydana gelen kazada ikisi ağır 17 kişi yaralandı.

Kentin Milkstone Caddesi’ndeki kazada demiryolu köprüsünün yüksekliğini dikkate almayan kadın otobüs şoförü yoluna devam etti. Otobüsün üst katı, köprüye çarparak paramparça oldu. Otobüste buluna 25 yolcudan 17’si yaralandı. Manchester Polisi’nden bir yetkili 20 yaşındaki bir gencin çenesinde kırıklar olduğu, bir kadın yolcunun da yüzünde ağır yaralar aldığını ve hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

Olay yerine sevkedilen ambulans ekipleri hafif yaralı yolcuların ilk tedavilerini kaza yerinde yaptı. Polis Müfettişi Stephen Clarke, otobüste çok insan olduğunu ancak kazanın ucuz atlatıldığını söyledi.Müfettiş Clarke, başlattıkları soruşturmanın devam ettiğini, kazayla ilgisi bilgisi olanlarla temasa geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Rochdale-Manchester seferini yapan 17 numaralı otobüsün, her zaman kullandığı yolunda yarım mil kadar dışında olduğu tespit edildi.

North West Ambulance Service 16 sağlık aracını kaza yerine gönderdi. 11 yaralı Rochdale Infırmary and RoyalOldham Hospital’a kaldırılırken, bir yaralı kendisi hastaneye gitti.İlk Yardım ekibinin Sözcüsü, şoförün de şok yaşadığını söyledi. Sözcü, kendilerini de soruşturma yürüterek şoförle de konuşacaklarını belirtti.

Aynı yolda dükkanı olan ve olayı gören işadamı Mohammed Yousaf, kazayı önce CCTV kamerasından gördüğünü belirterek, “Otobüstekiler çok şanslıydı. Kimse ölmedi. Korku verici, inanılmaz bir olaydı. Kurtulmaları büyük şanstı. Herkes ağlıyordu, şoför bile” dedi.

Paul Shah adlı bir şahit de Manchester News gazetesine yaptığı açıklamada, otobüsün üst katının parçalandığını belirterek, “Üst kata yardım isteyen yaralıların yanlarına gittim” diye konuştu.

Yol üç saat kapalı kalıp, temizlendikten sonra trafiğe yeniden açıldı.

Polis araçlarının yanısıra 16 ambulans da olay yerindeydi.

Polis araçlarının yanısıra 16 ambulans da olay yerindeydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.