kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
STERLIN
40,6464
BITCOIN
$64.413
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Gumtree’de bilgisayarını satmak isterken öldü

Londra polisi , bir kişinin ölümüne ve birçok kişinin saldırıya uğramasına sebep olan Gumtree’nin güvenilir bir platform olmadığını, temkinli yaklaşılması gerektiğini açıklandı.

Gumtree’de bilgisayarını satmak isterken öldü
06.08.2015
0
A+
A-

 

Shabbir -Awan'ın eşive çocuğu büyük şok yaşadı.

Shabbir -Awan’ın eşive çocuğu büyük şok yaşadı.

Londra polisi Enfield’ta Gumtree gibi sitelere karşı halkı uyardı. Bir kişinin ölümüne ve birçok kişinin saldırıya uğramasına sebep olan Gumtree’nin güvenilir bir platform olmadığını, temkinli yaklaşılması gerektiğini açıklandı.

Michael Adegbiteeeee

Michael Adegbite

Enfield’ta 28 yaşındaki futbol koçu ve aynı zamanda model olarak çalışan Michael Stagbite, Gumtree’de £200’a satmak istediği MacBook bilgisayarını almak isteyen bir grup erkek tarafından tuzağa düşürülerek öldürüldü.

Waltham Cross’ta yaşayan Montel Ajayi (18), Enfield’ta yaşayan Isacc Owen-Brady (18) ve Hitchin, Herdfordshire’da yaşayan Christopher Nzeh (18), Gumtree kanalıyla bilgisayarını satın almak istedikleri Enfield’ta yaşayan Michael Adegbite kişiyi soyup, öldürmekten Highbury mahkemesine çıktı.

“GUMTREE, EBAY GİBİ GÜVENİLİR BİR SİTE DEĞİL”

Londra Otoritesi’nden online suçla mücadele eden üyesi Tony Arbour, online reklam web sitelerinin iş modellerini gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor. “Böyle giderse müşterilerini kaybedecekler. Müşterilerini korumak için onların kim olduğunu bilmeli ve gerektiği zaman bulabilmeliler. Gumtree şu anda güvenlik anlamında çok kötü bir iş modeli ve web sitesi. Bu siteye üye olan kişiler ebay gibi korunmuyorlar. Herhangi bir isimle, gerçek kimlik bilgileri olmadan bu siteye üye olmak güvenlik düzeyini tamamen sıfıra indiriyor. Tanımadığınız kişilerle, yüklü bir miktar nakit para ile buluşmaya gitmek çok tehlikeli. Banka transferi dürüst bir şekilde ürününü satmak isteyen kişiler için en güvenli yol. Eğer böyle bir kişiyle buluşma organize ediyorsanız, kalabalık yerlerde ve gündüz buluşun. Ve yanınıza mümkünse birini alın. Karşılaştığınız kişi size şüpheli geliyorsa 999’u aramaktan çekinmeyin”

Gumtree sözcüsü ise şunları söyledi: “Müşterilerimizin güvenliği bizim için çok önemli. Sitemizde güvenli bir şekilde ürün alıp satmanın püf noktaları yazıyor”

Gumtree kanalıyla yaşanan bir başka talihsiz olaysa bankacı Shabbir Awan’ın başına geldi. 21 aylık kızının gözünün önünde kendi evinin kapısında bıçaklanan Awan, Michael Adegbite öldürülme olayını duyduktan sonra Gumtree’in güvenli bir site olmadığını herkese duyurmak istediğini söyledi. Gumtree kanalıyla telefonunu satmak isteyen Awan, telefonunu almaya gelen kişinin hırsız olduğunu ve aynı zamanda kendisini bıçakladığını ifade etti.

“ÇOK DÜZGÜN GÖRÜNEN BİR ADAMDI, TELEFONUMU ÇALDI, BENİ BIÇAKLADI”

Londra’nın merkezinde bir bankada çalışan 30 yaşındaki Shabbir Awan, Ilford’daki evinde 10 Temmuz’da saat 8’de buluşmak için sözleşti. Mahkemede olayı anlatan Awan, “Gelen kişi çok sıcakkanlı, arkadaş canlısı biriydi. Kesinlikle yanlış birşey olacağından şüphe duymadım. Telefona baktı. Kendi SIM kartını koydu. Ve telefonla test araması yaptı. 21 aylık kızım kendisine şeker vermek istedi. Bunun hemen ardından, aniden adam arkasını döndü ve koşmaya başladı. Bende arkasından koştum. O arada bana bıçağını savurdu. Arabasına atladı. Arkasından koşmaya devam ettim. Kanlar gelmeye başladığını gördüm. Bıçaklandığımı anladım. Karım hamile ve bu olay ailemi şok etti ve korkuttu.”

Awan’a, aldığı bıçak darbesinden dolayı 20 dikiş atıldı. Awan, tüm detayların verildiği bir site hırsızlar için adeta bir cennet dedi. Polis mavi Saab marka arabasına atlayıp kaçan saldırganı arıyor.

Konuyla ilgili soruşturma yapan yetkililer “Bu sitelerden ürün satın alan kişiler kesinlikle takip edilemez ve bulunamazlar. Bu web siteleri kullanıcılarını korumaktan sorumlular. Eğer bu siteden ürün alan kişiler kimliklerini bildirmek zorunda olsalardı şimdi bu suçluları bulabilirdik. Bu sitelerde ürün satanlar dikkatli olmalılar”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.