kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2879
EURO
34,7919
STERLIN
40,6017
BITCOIN
$63.855
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiltere, Kıbrıs’ta özel rol istemiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le Lefkoşa’da yaptığı görüştü.

İngiltere, Kıbrıs’ta  özel rol istemiyor
20.07.2015
0
A+
A-
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le Lefkoşa’da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin devam eden görüşmelere destek  verdiğini ve olumlu bir sonuç alınabilmesi için tüm çabayı göstereceğini söyledi.

Güç olarak gelecekte Kıbrıs’ta herhangi özel bir rol arayışında olmadıklarını belirten Philip Hammond, gazetecilerin, İngiltere’nin garantör güç olarak gelecekte Kıbrıs’taki rolüne ilişkin sorusuna karşılık Hammond “Bir rolümüz olacak mı veya nasıl bir rolümüz olacak diye hazır fikirlerimiz yok. Prosedüre yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız.” cevabını verdi.
Dışişleri Bakanı Hammond, İngiltere’nin, bir çözüm çerçevesinde kalkınmanın desteklenmesi maksadıyla Kıbrıs’taki üs topraklarının büyük bölümünü Rum Yönetimi’ne verme vaadini hatırlatarak, sundukları bu fırsatın geçerli olduğuna işaret etti.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis de garantilerin henüz iki lider tarafından görüşülmediğini belirterek, “Liderler halen o noktaya ulaşmadı. Bırakın, medya üzerinden müzakere edilmeden görüşsünler. Zamanı geldiğinde aynı şekilde Büyük Britanya ile de görüşeceğiz.” dedi.

İki bakan, Güney Kıbrıs ile İngiltere’nin güvenlik alanındaki işbirliğine de değindi. Kasulidis “Birleşik Krallık ile bu alandaki işbirliğimiz benzersiz bir düzeye ulaştı” şeklinde konuşurken, Hammond, “Savunma ve güvenlikte çok sıkı bir işbirliğimiz var” dedi. Sözünü ettiği işbirliğini ise “gerek İngiltere, gerek Güney Kıbrıs için potansiyel tehdit olabilecek kişilerin hareketleriyle ilgili bilgi alışverişi” diye izah etti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.