kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.964
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

52 terör kurbanı Londra’da anıldı

Londra’da 10 yıl önce yaşanan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler anıldı.

52 terör kurbanı Londra’da anıldı
08.07.2015
0
A+
A-
Bombaların atıldığı Russell Square metro istyasyonu önünde de tören düzenlendi.

Bombaların atıldığı Russell Square metro istasyonu önünde de tören düzenlendi.

Metro trenlerinde patlatılan bombalarla 39 kişi hayatını  kaybetmişti.

Metro trenlerinde patlatılan bombalarla 39 kişi hayatını kaybetmişti.

İki katlı otobüs de terörün hedefi olurken, 13 kişi de burada hayata veda etti.

İki katlı otobüs de terörün hedefi olurken, 13 kişi de burada hayata veda etmişti.

Londra’da 10 yıl önce dün (7 Temmuz Salı) yaşanan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler anıldı.

Başbakan David Cameron ve Londra Büyğkşehir Belediye Başkanı Boris Johson ile Cambridge Dükü Prens William’ın katıldığı törenlerde 52 terör kurbanı için anma törenleri düzenlendi. İngiltere Başbakanı David Cameron ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, sabahsaatlerinde Hyde Park’ta bulunan 7 Temmuz anıtına çelenk bıraktı. Bu arada, LondraUlaşım Ağı bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

Boris Johson ve David Cameron, anıta çelenk koydu.

Boris Johson ve David Cameron, anıta çelenk koydu.

Prens William da 7 Temmuz   anıtına çelenk bıraktı.

Prens William da 7 Temmuz anıtına çelenk bıraktı.

7 Temmuz 2005’te hayatını kaybedenler için St. Paul’s Katedrali’nde de binlerce kişinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Cambridge Dükü Prens William da Hyde Park’taki 7 Temmuz Anıtı’nda ölenler için düzenlenen anma töreninde hazır bulundu. Törende terör saldırılarında hayatını kaybeden 52 kişinin adı tek tek okundu. Ölenlerin yakınları ve Cambridge Dükü Prens William anıta çelenk bıraktı.

TERÖRİZM KARŞISINDA ASLA SİNMEYECEĞİZ

Başbakan David Cameron, Twitter hesabından “Londra 7/7 saldırıları üzerinden 10 yıl geçti, tehdit gerçek olduğu kadar ölümcül şekilde devam ediyor, ama terörizm karşısında asla sinmeyeceğiz” dedi.

Saldırılardan kurtulanlar Edgware Road durağında çelenkler bırakırken, polis ve itfaiye görevlileri Hyde Park’ta bulunan anıta çiçek bıraktı. Ayrıca Londralılar, sabah işe giderken bir durak erken inerek hep beraber gidecekleri yöne yürüme çağrıya uyarak terörü kınadı. 7 Temmuz 2005’te Londra’da El Kaide ile bağlantılı militanlar sabah saatlerinde üç bombayı şehrin otobüslerle beraber tüm toplu taşımasını sırtlayan metroda patlatmış, toplam 39 kişi hayatını kaybetmişti. Yaklaşık bir saat sonra ise dördüncü bir bomba Tavistcok Meydanı’nda Londra’nın ünlü kırmızı renkli çift katlı otobüslerinden birinde patlayarak 13 kişiyi daha öldürmüştü. Birleşik Krallık topraklarında gerçekleşen tarihin en kanlı saldırısında 700 kişi de yaralanmıştı. Saldırılar El Kaide ile bağlantılı olan 30 yaşındaki Muhammed Sıdık Han, 22 yaşındaki Şehzad Tanver, 18 yaşındaki Hasib Hüseyin ve 19 yaşındaki Germain Lindsay tarafından gerçekleştirilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.