kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Newroz resepsiyonunda “En Başarılı Kürtler” seçildi

Centre for Kurdish Progress (Kürt Araştırmalar Merkezi)’in organize ettiği Newroz kutlaması geçtiğimiz Çarşamba günü İngiliz Parlementosu’nda gerçekleştirildi. Resepsiyon aynı zamanda “En Başarılı Kürtler”in ödül gecesine ev sahipliği yaptı.

Newroz resepsiyonunda “En Başarılı Kürtler” seçildi
20.03.2015
0
A+
A-

 

DSC_0080

Etkinliğe İngiltere’nin farklı bölgelerinden gelen çok sayıda konuk katıldı.

Centre for Kurdish Progress (Kürt Araştırmalar Merkezi)’in organize ettiği Newroz kutlaması geçtiğimiz Çarşamba günü İngiliz Parlementosu’nda gerçekleştirildi. Resepsiyon aynı zamanda “En Başarılı Kürtler”in ödül gecesine ev sahipliği yaptı. Newroz resepsiyonu, Suriye Demokratik Birlik Partisi PYD, Irak Kürdisan Demokrat Partisi KDP, Goran Hareketi, Türkiye Halkların Demokrasi Partisi HDP gibi farklı ülkelerde faaliyet gösteren Kürt siyasi hareketlerinin temsilcileri, Türk ve Kürt çok sayıda davetliyi buluşturdu.

DSC_0007

Barones Meral Ece, aktivist Estella Schmid’e Kürtlerin mücadelelerine katkılarından dolayı verilen plaketi sundu.

Türkiye, Suriye, Irak ve İran’da yaşayan Kürtleri temsil eden davetliler bina önünde uzun kuyruklar oluştururken, geleneksel kıyafetleri ile kutlamaya katılan davetliler renkli görüntüler de yarattılar.

Britanya’da yaşayan ve alanlarında yaptıkları başarılı çalışmaları ile öne çıkan Kürtler için düzenlenen ‘En Başarılı Kürtler’ ödül töreninin de gerçekleştirildiği etkinliğe İşçi Partili Gölge bakan Sadiq Khan ve milletvekili Stephen Twigg ev sahipliği yaptı.

İNGİLİZ PARLEMENTOSU’NUN TEK KÜRT MİLLETVEKİLİ RESEPSİYONDAYDI

İngiliz Parlamentosu’nun tek Kürt milletvekili Nadhim Zahawi’den İçişleri Komisyonu Başkanı Keith Vaz’a ve parlamentonun Kürt dostu milletvekillerinden Mike Gapes’e kadar çok sayıda milletvekili ve Lordlar Kamarası üyesi de kutlamada hazır bulundu. Haringey Belediye Başkanı Kaushika Amin’in aralarında bulunduğu yerel yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Newroz kutlamasınının sunuculuğunu kurum yöneticilerinden Hilat Özcan üstlendi.

DSC_0014

En başarılı girişimci ödülünü alan Sahin Anush’a ödülünü Muhafazakar Parti’li milletvekili Eric Ollerenshaw sundu.

Türkiye Araştırmalar Merkezi (CEFTUS) Direktörü İbrahim Doğuş, İşçi Partisi milletvekili adayları Kate Osamor ve Joan Ryan ile meclis üyeleri Peray Ahmet, Makbule Güneş ve Aligül Özbek’in de bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, Tunus’ta gerçekleşen terör saldırısı ile Şengal ve Rojava’da yaşanan ISIS katliamlarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte sahiplerini bulan ‘Most Successful Kurds’ başarı ödüllerinin jürisi adına söz alan Diana Nammi’nin ardından milletvekilleri de söz alarak Newroz’u kutladılar.

DSC_0021

Cudi Süpermarket zincirleri ile gösterdikleri ticari başarı ile ödüle layık görülen Savaş ve Bayram Yüksel kardeşlere ödüllerini milletvekili Nadhim Zahawi verdi.

Etkinlikte ayrıca sosyal çalışmalarından dolayı Karam Kurda’da ödüle layık görülürken İngiltere’de yaşayan Kürtlere katkılarından dolayı Gary Kent, Estella Schmid, SOAS Kurdish Society öğrenci topluluğu ve İngiliz milletvekili Ann Clwyd’â da birer plaket sunuldu. İşadamı Süleyman Çağın’da özel başarı ödülüne layık görüldü.

DSC_0025

Irak Cumhurbaşkanı’nın Baş Danışmanı Abdul Latif Rashid, İngiliz milletvekili Ann Clwyd’a ‘Özel Başarı Ödülü’nü takdim etti.

İngiltere’de yaşayan bir grup akademisyen, öğrenci, profesyonel ve siyasetçinin bir araya gelerek kurduğu ve çalışmalarına geçen sene başlayan The Centre for Kurdish Progress (Kürt Araştırmalar Merkezi) İngiliz parlamentosu ve üniversitelerde toplantılar düzenliyor. Kurumun etkinliklerine bugüne kadar aralarında milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Irak Kürdistan Bölge temsilcisi Bayan Rahman ve gazeteci Ruşen Çakır gibi çok sayıda davetli katıldı.

DSC_0034

İniltere’nin tek Kürt kökenli milletvekili Nadhim Zahawi’ye(sağda) ‘En başarılı Kürt politikacı’ ödülünü, Ata Muftywill sundu.

Resepsiyonda farklı alanlarda aday gösterilen yüzlerce kişi arasından seçilen başarılı Kürtlere  ödülleri takdim edildi. Meclis üyesi Aligül Özbek, Ata Mufty, Dr Alan Semo, Dr Meryem Kaya, Goran Baba Ali, Haco Cheko, Peri Ibrahim ve Tevan Jabar’ın oluşturduğu jüri tarafından belirlenen kişiler şunlar oldu:

En Başarılı İşadamı: Savaş & BayramYüksel kardeşler.

En Başarılı Rol model : Shayan Moftizadeh

En Başarılı İş Kadını : Işıl Güler

En başarılı genç girişimci : Sahin Anush

En başarılı kadın sanatçı : Tara Jaff

En başarılı erkek sanatçı : JasimGhafur

En başarılı öğrenci : Shaswar Baban

En başarılı gazeteci : Alaettin Sinayic

En başarılı politikacı : Nadhim Zahawi

DSC_0041

Kürdistan Bölge Hükümeti Londra Temsilcisi Khasro Ajgayi, ‘En iyi erkek sanatçı’ ödülünü Jasim Ghafur’a takdim etti.

DSC_0052

Ünlü Kürt Müzisyen Tara Jaff, ‘En iyi kadın sanatçı’ ödülünü, jüri üyesi sinema yönetmeni Haco Checko’dan aldı.

DSC_0063

İşadamı Süleyman Çağın, ‘Özel Başarı Ödülü’nü İşçi Parti milletvekili Jeremy Corbyn’den aldı.

DSC_0064

‘En başarılı öğrenci’ ödülüne layık görülen Shaswar Baban plaketini PYD İngiltere temsilcisi Dr Alan Semo’dan aldı.

DSC_0073

Sosyal çalışmaları ile tanınan Karam Kurda ödülünü, KDP Britanya Temsilcisi Kemal Amedi’den aldı.

DSC_0090

Newroz resepsiyonuna CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, Haringey Belediye Başkanı Kaushika Amin, İşçi Partisi Edmonton milletvekili adayı Kate Osamor, meclis üyeleri Peray Ahmet, Makbule Güneş ve Aligül Özbek’in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

DSC_0081

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.