kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.010
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

London Business School, Yıldız Holding Kadın Platformu’nun çalışmalarını “örnek vaka” seçti

London Business School, Yıldız Holding Kadın Platformu’nun çalışmalarını “örnek vaka” seçti
18.03.2024
0
A+
A-

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Ekosistemimizin tamamına yayılan projeler ve işbirlikleriyle kadınların güçlenmesine katkıda bulunarak daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz.” dedi.

Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar, London Business School tarafından ‘örnek vaka çalışması’ haline getirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından Harvard Club of New York’ta ‘Kadın Girişimciliğini Geliştirecek Etkin Ekosistemler Oluşturmak’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, London Business School’un Yıldız Holding şirketlerinin kadın girişimciliğini desteklemek için yaptığı projeleri anlatan örnek vaka çalışması, üst düzey Birleşmiş Milletler temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle paylaşıldı.

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, holdingin global değerlerinden biri olan kapsayıcılık ve çeşitliliği odağına alarak çalışmalarına devam eden kadın platformunun bugüne dek kadınların güçlenmesine yönelik pek çok öncü adım attığını belirtti.

Mutuş, bu kapsamda Yıldız Holding ve şirketlerinin kadın girişimciliğinin artırılması için yürüttüğü çalışmalar başta olmak üzere, fırsat eşitliğinin her alanda tesis edilmesi amacıyla hayata geçirdiği uygulamaların London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirilerek tüm dünyayla paylaşıldığını ifade etti.

– ‘Herkes için eşit fırsatlar yaratmayı amaçlıyoruz’

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker de kadınların ekonomiye katılımını güçlendirmek ve kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren platformun yürüttüğü çalışmaların küresel ölçekte örnek gösterilmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Yıldız Holding olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığa verdikleri önemle değer zincirindeki herkes için eşit fırsatlar yaratmayı amaçladıklarına işaret eden Ülker, şunları kaydetti:

‘Ekosistemimizin tamamına yayılan projeler ve işbirlikleriyle kadınların güçlenmesine katkıda bulunarak daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile yaptığımız ortak çalışmaların yakın zamanda BM Genel Kurulu özel oturumunda tüm dünyaya örnek olarak gösterilmesi ve şimdi de projelerimizin London Business School tarafından başarılı bir vaka örneği olarak raporlaştırılması bu konudaki kararlılığımızı açıkça ortaya koyuyor.’

– Platform, yürüttüğü çalışmaları ödüllerle taçlandırıyor

UN Women’ın hayata geçirdiği Kadın Girişimciliğini Hızlandırma Programı’nın (Women Entrepreneurship Accelarator Programme) stratejik partnerlerinden biri olan Yıldız Holding’in yürüttüğü projeler sayesinde son 3 yılda kadın girişimciler için 10 milyon doları aşan değerde etki oluşturuldu.

Yıldız Holding Kadın Platformu, fırsat eşitliği kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarını aldığı ödüllerle de taçlandırıyor. Yıldız Holding Kadın Platformu, AIDEX 2023 Küresel İnsani Yardım Etkinliği kapsamında ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ ödülü ile Stevie Ödülleri’nde ‘Kadınların Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi’ kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.

Yıldız Holding Kadın Platformu, Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’nde de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci’ kategorisinde ödül aldı.

Kaynak: AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.