kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.106
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra polisi, asitli saldırı failininin cesedini Thames nehrinde aramaya devam ediyor

Londra polisi, asitli saldırı failininin cesedini Thames nehrinde aramaya devam ediyor
12.02.2024
0
A+
A-
İngiltere’nin başkenti Londra’da bir kadın ve iki kızına asitle saldıran Abdül Şükür Ezedi isimli şüphelinin intihar ettiğinin düşünüldüğü açıklandı. Son görüldüğü bölgede arama çalışması başlatıldı.

31 Ocak’ta Londra’da bir anne ile iki kızına asit saldırısı düzenleyen şüphelinin olaydan sonra ‘büyük ihtimalle’ kendini Thames Nehri’ne atarak intihar ettiği açıklandı.

Polis yetkilileri, 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi isimli saldırganın güvenlik kamerası görüntülerinde son olarak Londra’daki Chelsea Köprüsü’nden aşağı doğru eğilirken görüldüğünü duyurdu. Henüz nehirde bir cesedin bulunmadığını aktaran Londra Metropoliten Polisi, yüksek debi nedeniyle zor olsa da bundan sonra nehirde ceset aramaya odaklanacaklarını belirtti. Ardından İngiltere basınına yansıyan görüntülerde bir polis botunun Vauxhall ve Chelsea köprüleri arasında arama faaliyeti yürüttüğü görüldü.

‘SALDIRDIĞI KİŞİLERİ TANIYORDU’

Saldırının ardından toplanan güvenlik kamerası görüntülerinde Ezedi’nin davranışlarının zaman içinde değiştiğinin görüldüğü, son dakikalarda aynı yerde ileri geri yürüdüğü aktarıldı. Eldeki görüntülere göre Ezedi saldırının ardından kimseyle temas kurmadı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, polis, Abdül Şükür Ezedi’nin ‘büyük ihtimalle’ saldırdığı kadınla bir ilişki yaşadığını değerlendiriyor. Yetkililer, saldırıda yaralanan kadının hâlâ hastanede tedavi gördüğünü, konuşamadığını ve bir gözünde görme kaybı olabileceğini belirtti. Hafif yaralanan 8 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğunsa taburcu edildiği bilgisi verildi. Polis, Ezedi’nin son anlarına dair görüntüleri de paylaştı.

31 yaşındaki yaralı anneye yardım eden görgü tanıklarından biri ise kadının “Göremiyorum, göremiyorum” diye ağladığını anlattı. Clapham civarında yaşanan olayda, beş polis ve onlara yardım etmeye çalışan dört kişi de hafif yaralandı. Londra Emniyet Müdürü Mark Rowley, şüphelinin saldırdığı kişileri tanıdığını ve hedef aldığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.