kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4446
EURO
34,8443
STERLIN
40,7098
BITCOIN
$58.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Kral Charles, prostat tedavisi için hastanede

Kral Charles, prostat tedavisi için hastanede
26.01.2024
0
A+
A-

Kral Charles, prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yatırıldı.

Buckingham Sarayı’na göre Kral Charles, prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yatırıldı. İşlem, geçen hafta ameliyat geçiren Galler Prensesi Catherine’in tedavi gördüğü Londra Kliniği özel hastanesinde gerçekleştirilecek. Kral, programlanmış tedavisi öncesinde Cuma sabahı geliniyle hastanede buluştu. Kral Charles’ın hastanede ne kadar süre kalacağı henüz bilinmiyor. Kraliçe Camilla, Kral Charles’ın merkezi Londra’daki Marylebone’daki hastaneye varışında monarşinin yanındaydı.

75 yaşındaki Kral Charles’ın prostat sorununu diğer erkeklere prostatlarını kontrol ettirmeleri konusunda bir mesaj göndermek amacıyla kamuoyuna açıkladığı belirtildi. Bu açıklamanın ardından NHS web sitesinde prostat büyümesi ile ilgili aramalarda bir artış yaşandı ve bu durum doktorlar ve yardım kuruluşları tarafından olumlu karşılandı. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kral’ın teşhisinin halk sağlığı farkındalığı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ettiği belirtildi.

Geçen hafta saray tarafından açıklanan plana göre 75 yaşındaki Kral Charles’ın prostat büyümesi için “düzeltici bir işlem” geçirmesi bekleniyor. NHS’ye göre, non-kanserli bir prostat sorunu, yaşlanan erkekler arasında yaygındır. 50 yaşın üzerindeki erkeklerin yaklaşık üçte biri, mesanenin hemen altında bulunan bir bez olan prostatın bazı belirtilerini gösterecektir.

Tıbbi tedavi, Kral’ın devlet başkanı olarak rolü için herhangi bir anayasal değişiklik gerektirecek kadar önemli değildir. Monark ciddi bir şekilde hasta olduğunda yerine geçebilecek “devlet danışmanları” için bir ihtiyaç olmayacak. Kral, gelini Catherine’in geçen hafta “karın cerrahisi” geçirdiği aynı hastanede tedavi ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.