kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.696
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Haringey Belediyesi, boş konutları kullanıma geri döndürmek için harekete geçiyor

Haringey Belediyesi, boş konutları kullanıma geri döndürmek için harekete geçiyor
23.01.2024
0
A+
A-

Haringey’deki uzun süreli boş ev sahipleri, konut kriziyle mücadelede yardımcı olmak amacıyla Konsey Vergisi faturasının bir yıl önceye kadar olan süre zarfında iki katını ödemeye zorlanacak.

Belesiye Kabinesi, 12 ay boyunca boş olan mülklere %200 Belediye Vergisi uygulama kararı alarak, sahiplerini bunları kullanıma geri getirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu süre iki yıldan bir yıla düşürüldü.

1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu vergi, tamamen mobilyalı ikinci evler ve tatil kiralıkları için boş oldukları dönemlerde çift Belediye Vergisi faturası alma planlarıyla birlikte geliyor; konsey üyeleri, bu ücretin 1 Nisan 2025 tarihinden itibaren uygulanacağını kabul ettiler.

Sadece Londra’da, 1.000’den fazlası Haringey’de olmak üzere tahminen 34.000 uzun süre boş konut bulunmaktadır.

Her iki önleminden elde edilen ek gelir, 13 yıl boyunca merkezi hükümetten gelen yetersiz finansmanın yarattığı açığı kapatmaya yardımcı olacak.

Finans ve Yerel Yatırım Kabin Üyesi Cllr Dana Carlin, şunları söyledi:

“Haringey’deki boş konutları yeni evlere dönüştürmeye kararlıyız.

Londralılar konut kriziyle boğuşurken, kullanılmayan evleri kullanıma sokmak bir çözümün parçasıdır. Başkent genelinde 34.000’den fazla uzun süre boş ev bulunmaktadır – bu, şu anda evsiz ve geçici konaklama yerlerinde yaşayan Londra hanelerinin yarısından fazlasıdır.

Haringey’de bekleyen konut listemizde 13.000’den fazla hane bulunmakta ve geçen yıl sadece 4.400 evsizlik başvurusu aldık, bu Londra’da en yükseklerden biridir.

Uygun ve kaliteli konutlar kıt olduğunda, boş mülkler – kısa vadeli tatil kiralığı, ikinci ev veya boş bırakılmış bir ev olması fark etmeksizin – yerel kiralamaların maliyetini artırır.

Kendi mülklerini uzun süre boş tutabilenlerin, evsizliği önleme konusunda daha fazla katkıda bulunmalarının ya da mülklerinin daha sosyal sorumluluk sahibi bir şekilde gelir sağlamalarının adil olduğuna inanıyoruz.”

Her iki önlem de ülke genelindeki belediyelerin boş evlere karşı daha fazla yetki istediği bir kampanya sonrasında yapılan yasal değişikliklerin bir sonucu olarak getiriliyor; bu evler aynı zamanda vandalizm ve antisosyal davranışları da çekebilir.

BelediyeVergisi tabanı hesaplamalarına göre, şu anda Haringey’de 12 ay ile 5 yıl arasında boş olan 1.028 mülk bulunmaktadır. Prim uygulamanın, yılda ekstra 900.000 pound getirmesi beklenmektedir.

Daha da fazla mülk, 1.067 adet olarak kaydedilmiş tamamen mobilyalı ikinci evlerdir – bunlardan 479’u bir yıldan fazla süredir boş, 588’i ise 12 aydan kısa bir süredir boş. Yönetmelikler, konseylerin prim uygulama kararı almasını bir yıl öncesine kadar vermesi gerektiğini belirtir, bu da 1 Nisan 2025 tarihinde başlangıç anlamına gelir.

Bu kapsamlı önlemler, belediyenin bütçesini kontrolü dışında kalan birkaç faktör nedeniyle benzeri görülmemiş bir baskıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde önemli hizmetleri finanse etmeye yardımcı olacaktır.

Haringey’nin temel hükümet finansmanı, 2010/11’de gerçek anlamda yılda tahmini 143 milyon £ daha azdır. Aynı zamanda, insanlar daha uzun süre yaşadıkça ve genellikle daha karmaşık desteklere ihtiyaç duydukları için yetişkin sosyal bakım hizmetlerine olan talep dramatik bir şekilde artmıştır.

Bunun yanı sıra, sürekli yüksek enflasyonun maliyetleri artırması, artan evsizlik ve yaşam maliyeti krizi nedeniyle daha fazla destek ihtiyacı duyan sakinler, belediyenin bütçesini ciddi bir şekilde zorlamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.