kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.308
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İsrail’e silah satışı yapan İngiliz savunma şirketi BAE Systems, Londra’da protesto edildi

İsrail’e silah satışı yapan İngiliz savunma şirketi BAE Systems, Londra’da protesto edildi
21.01.2024
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın en büyük silah üreticilerinden BAE System’ın ofisinin önünde toplanan Filistin yanlısı göstericiler, şirketten “İsrail’e silah satışına son vermesi” çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları aralıksız sürerken 7 Ekim’den bu yana İngiltere’nin birçok şehrinde Filistin halkıyla dayanışma gösterileri ve İsrail’e yönelik protestolar devam ediyor.

Başkent Londra’da İngiliz BAE System şirketinin ofisinin bulunduğu binanın önünde toplanan protestocular, İsrail’e silah satışı yaptığı gerekçesiyle şirketi “Gazze’deki savaş suçlarına ortak olmakla” suçladı.

Ellerinde, “BAE şirketi, Gazze’deki soykırımdan kazanç sağlıyor”, “Gazze’deki katliamı durdurun”, “Şimdi acil ateşkes” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, BAE System şirketinden İsrail’e silah ihracatına son vermesini istedi.

Ayrıca, şirketin ofisinin bulunduğu binanın önünde toplanan Filistin yanlısı protestocular ve küçük çocuklardan oluşan bir grup, yere renkli tebeşirlerle “Özgür Filistin”, “Barış” ve “Gazze’de ateşkes” yazıları yazdı ve Filistin bayrağı çizdi.

“BAE Systems’ın İsrail ile güçlü bağları var”

Soyadını vermek istemeyen ve gösteride konuşanlardan “Savaşı Durdurun Koalisyonu (Stop the War Coalition)” üyesi James, BAE Systems’ın Avrupa’nın en büyük silah şirketi olduğunu ve İsrail ile de güçlü bağları olduğunu belirtti.

Şirketin, İsrail’e desteğe dayanan bu ilişkisinin sona ermesi gerektiğini vurgulayan James, şunları söyledi:

“BAE Systems özel bir şirket, ancak tıpkı İsrail’in İngiliz dış politikasında ve stratejisinde merkezi rol oynadığı gibi, BAE Systems da İngiliz dış politikasında ve stratejisinde merkezi rol oynuyor. İngiliz politikacılar ne söylerse söylesin. İngiltere’nin hem İsrail’deki hem de Suudi Arabistan’daki müttefikleri için İngiliz dış politikasında çok önemli rol oynuyor.”

“BAE Systems çalışanları, Gazze’deki bu katliamın suçlu aktörleri”

“İşçi için Yahudi Sesi” (JVL) organizasyonu üyelerinden Gleen de konuşmasında, BAE System’ı, İsrail’e silah satışı yaptığı gerekçesiyle “Gazze’deki katliamın suç ortağı olmakla” itham ederek, şöyle dedi:

“BAE Systems için çalışanlar bu katliamın suçlu aktörleridir. Muhtemelen günlük yaşamlarında kibar, medeni ve diğerlerini önemseyen kişilerdir, ancak evlerine götürdükleri maaş ve ücretler korkunç bir bedel karşılığında kazanılmaktadır. Eğer bu işçilerden herhangi biri bir sendikaya üye ise o zaman sorumluluk onların sendikasına aittir ve örgütlenme, bu silahların yapımını durdurma, yönetime karşı çıkma ve sendika üyelerine tam koruma sağlama sorumluluğu da onlara aittir. Her bir BAE işçisi için, İsrail’e gönderilen tüm bu ürünler üzerinde çalışmayı durdurmak için endüstriyel eylemde bulunmak gibi ahlaki bir sorumluluğunuz var. BAE işçilerine sesleniyorum, ‘Gazze’de yaşayanların sizin çocuklarınız, aileniz olduğunu bir düşünün.'”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.