kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.021
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Metropolitan Polisi potansiyel dolandırıcılık şüphesiyle ‘Post Office’i soruşturmaya başladı

Metropolitan Polisi potansiyel dolandırıcılık şüphesiyle ‘Post Office’i soruşturmaya başladı
07.01.2024
0
A+
A-

Metropolitan Police, Horizon IT skandalı sırasında işlenmiş potansiyel dolandırıcılık suçları konusunda Posta Ofisi’ni soruşturuyor.

15 yıllık bir dönemde, kusurlu yazılım bilgilerine dayanarak 700’den fazla şube müdürü yanlış muhasebe, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından mahkum edildi. Bu, Birleşik Krallık tarihindeki en yaygın adalet hatalarından biri olarak adlandırıldı. Polis şimdi, bu kovuşturmaların kaynaklandığı muhtemel dolandırıcılık suçlarını araştırıyor. Metropol Polisi, potansiyel suçların “davalar veya hukuki işlemler sonucunda alt posta müdürlerinden toplanan paralarla ilgili olabileceğini” söyledi. Zaten Posta Ofisi tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin yalan yere yemin ve adaletin seyrini bozma suçlarına ilişkin olası suçları araştırıyordu.

Soruşturma Ocak 2020’de başlatıldığından bu yana kimse gözaltına alınmadı, ancak iki kişi sorgulandı. Bu, bu hafta yayınlanan bir ITV dramasının ardından skandalın 50 yeni muhtemel kurbanın ortaya çıkmasıyla geldi. Posta Ofisi daha önce “yanlışlıkla mahkum edildiklerine inanan insanları, herhangi bir nedenden dolayı, temyize başvurmayı düşünmelerini teşvik ettiğini” söyledi.

Ancak herhangi bir polis soruşturması hakkında yorum yapmanın uygun olmadığını ekledi. ‘Bütün konuyu tekrar alevlendirdi’ 1999 ve 2015 yılları arasında kusurlu bir muhasebe sistemi olan Horizon’dan gelen bilgiler temel alınarak 700’den fazla alt posta müdürü dava edildi ve mahkum edildi, bu da paranın eksik olduğunu gösteriyordu. Bazı alt posta müdürleri haksız yere hapis cezasına çarptırıldı, birçoğu mali olarak iflas etti ve iflas ilan etmek zorunda kaldı, diğerleri yanlış muhasebe ve hırsızlık suçlarından mahkumiyetlerinden sonra toplulukları tarafından dışlanmış gibi hissettiklerini açıklıyor. Bazıları o zamandan beri öldü. Bugüne kadar 93 mahkumiyet bozuldu ve bunlardan yalnızca 27 kişi “tam ve nihai uzlaşmaları” kabul etti. Posta Ofisi’ne göre, 54 dava mahkumiyetin onaylanmasına, temyiz izni reddedilmesine veya süreçten çekilinmesine yol açtı.

Skandal üzerine bir halk soruşturması devam ediyor. ITV’de bu hafta yayınlanan dört bölümlük mini dizi Mr Bates vs Posta Ofisi: Gerçek Hikaye, alt posta müdürü Alan Bates’in, oyuncu Toby Jones tarafından canlandırılan, öncülük ettiği ve kazandığı bir hukuk mücadelesine odaklanıyor, bu da onlarca mahkumiyetin bozulmasının yolunu açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.