kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,3704
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.734
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İngiltere’den 6 ülkeye vize muafiyeti geliyor

İngiltere’den 6 ülkeye vize muafiyeti geliyor
01.01.2024
0
A+
A-

İngiltere, 2025 yılına kadar uygulanacak olan dijital sınıra geçiş projesi kapsamında, 6 Arap ülkesinin vatandaşlarına vize muafiyeti getirmeye karar verdi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Ürdün vatandaşları, yeni yıldan itibaren İngiltere’ye vizesiz giriş ayrıcalığına sahip olacaklar. Bu karar, İngiltere’nin göç politikasındaki önemli bir değişikliği ve sınırlarını şekillendiren “elektronik seyahat izni” projesinin bir adımını temsil ediyor.

İngiltere’nin e-devlet uygulamasının göç bölümünde yer alan bilgilere göre, 22 Şubat 2024 tarihinden sonra hayata geçirilecek olan bu proje ile Katar vatandaşları hariç, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Ürdün vatandaşları 10 sterline iki yıl boyunca İngiltere’ye serbestçe girebilecekler.

Bu ülkelerin vatandaşları daha önce de “vize muafiyet belgesiyle” İngiltere’ye seyahat edebiliyorlardı. Ancak, yeni proje kapsamında bu belgeye olan başvuru süreci daha da basitleştirilmiş durumda. Önceki koşullar arasında yer alan “İngiltere ziyaret vizesi almış olmak, uçuş bilgileri ve kalacak yer rezervasyonu” gibi gereksinimler kaldırılmıştır.

İnternet üzerinden yapılan başvurularda artık vatandaşlardan bu koşulları sağlamaları beklenmeyecek. Elektronik seyahat izniyle Körfez İşbirliği Ülkeleri ve Ürdün vatandaşları, konsolosluklara başvurup vize beklemeksizin, banka ve adres bilgileri, gelir ve iş durumunu gösteren kanıtlarla İngiltere’ye giriş serbestliği elde edecekler.

Bu kararın ekonomik etkileri de dikkate alındığında, geçen yıl 790 bin Arap turistin İngiltere’yi ziyaret ettiği ve ülkede 2 milyar sterlin harcama yaptığı belirtiliyor. İngiltere hükümeti, vizesiz seyahat imkanının, Arap turistlerin ülkeye olan ilgisini artırarak İngiltere ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade ediyor. Ayrıca, bu kararla birlikte, 10 sterline iki yıl boyunca geçerli olacak vizesiz giriş serbestliği, Arap ülkelerinden gelen ziyaretçilere 6 ay boyunca ülkede kalabilme, iş takibi yapma, eğitim alma ve tedavi olma imkanları sunacak.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.