kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.799
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Universal Studios, ilk kez Birleşik Krallık’ta bir tema parkı açma hazırlığında

Universal Studios, ilk kez Birleşik Krallık’ta bir tema parkı açma hazırlığında
21.12.2023
0
A+
A-

Bir tema parkı devi olan Universal Studios’un, Bedfordshire’da büyük bir arazi satın almasının ardından Birleşik Krallık’ta bir Universal Studios tatil köyü açma hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Universal Studios çalışanlarına göre Bedford mükemmel bağlantı olanaklarına sahip. Londra’dan 45 dakikalık seyahat süresine ve Birleşik Krallık nüfusunun yarısından fazlasına iki saatlik mesafede olduğuna dikkat çektiler. Yeniden geliştirilmekte olan Luton havaalanına yakınlığı da buna örnek olarak gösterildi.

İngiltere’deki bir tema parkı, Los Angeles’taki ve Japonya’daki Osaka’daki Universal’a ait yerler arasına katılacak ve bu yerlerde Harry Potter kitap ve film serilerine odaklanan bütün bölgeler, ayrıca Super Mario ve Donkey Kong gibi oyun serilerine odaklanan bir Super Nintendo bölümü bulunmaktadır.

Universal Studios sözcüsü, yakın zamanda Bedford’da bir arazi satın aldık ve bu yerde potansiyel bir park ve tatil köyü için olanaklarını keşfetme aşamasındayız,” dedi.

Kararımıza devam etmek için hazır olmadan önce birkaç ay geçecektir ve tüm ilgili paydaşlar ve yerel toplulukla etkileşimde bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” Tatil köyüne devam edilip edilmeyeceğine dair bir kararın alınması için birkaç ay sürecek tahmin ediliyor.

Bir süredir Birleşik Krallık’a genişleme söylentileri var, ancak bu planlar şimdiye kadar en ileri seviyede. Ülke, büyük nüfus, yaratıcı endüstriler, güçlü turizm ve ulaşım altyapısı, ayrıca kıta Avrupası’na yakın olması nedeniyle çekici olarak değerlendiriliyor.

Eylül ayında, universalstudiosgreatbritain.com ve universalgreatbritain.com alan adları, aynı zamanda .co.uk uzantıları, NBCUniversal tarafından kaydedildi. Ve ParkStop adlı tema parkı haberleri üzerine odaklanmış bir web sitesine göre, ebeveyn şirket Comcast’in Ekim 2023’teki üçüncü çeyrekten sonra yayımlanan mali beyanı, “potansiyel tema parkı genişleme fırsatları için arazi edinimi ile ilişkilendirilen” 271 milyon dolar harcandığını açıkladı.

Universal Studios tatil köyü, Watford’daki Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter’dan sonra güney İngiltere’ye başka bir büyük cazibe merkezi ekleyecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.