kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3702
EURO
34,7254
STERLIN
40,5559
BITCOIN
$59.029
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’deki bir ilkokulda, son derece bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık tespit edildi

İngiltere’deki bir ilkokulda, son derece bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık tespit edildi
16.12.2023
0
A+
A-

Luton’da bulunan Wigmore İlkokulunda, Viktorya dönemine ait son derece bulaşıcı ve ölümcül difteri hastalığı tespit edildi. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere’nin Doğu Bölgesi uzmanlarının difteri vakasıyla ilgili bir durumu doğruladığını ve gerekli önlemleri aldığını bildirdi.

Difteri, İngiltere’de rutin aşılamaların bebekler için yapılmasının büyük ölçüde etkisiyle nadir görülen bir aşıyla önlenebilen hastalıktır. UKHSA, yerel ve ulusal ortaklarla yakın işbirliği yaparak temel halk sağlığı önlemlerini uygulamak üzere çaba sarf etmektedir. Bir risk değerlendirmesi yapılmış ve vakanın yakın temaslıları belirlenmiştir. UKHSA, enfeksiyonun yayılmasını önlemek için aşı ve tavsiye sunmaktadır.

Sağlık uzmanları, genel topluluğa yayılma riskinin düşük olduğunu vurgulamaktadır. Wigmore İlkokulu, velilere bir mektupla difteri vakasını doğrulayarak bireyin tedavi gördüğünü ve iyi bir şekilde iyileşmekte olduğunu belirtti. Okul, çocuklara yönelik riskin düşük olduğunu ancak bilgiyi bir önlem olarak paylaştıklarını belirtiyor ve enfeksiyon şüphesi olan herkesi acil tıbbi yardım almaya çağırıyor.

UKHSA Doğu İngiltere’de Bulaşıcı Hastalık Kontrolü Uzmanı Dr. Sultan Salimee, “Difteri, genellikle burunu ve boğazı etkileyen bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyondur. İngiltere’de difteri enfeksiyonları nadirdir çünkü çoğu kişi buna karşı aşılanmıştır. İlgili birey tedavi edildi ve iyi bir şekilde iyileşiyor. Genel topluma yönelik risk çok düşüktür” dedi.

Ayrıca, difteriye tam olarak aşılanmamış olan yakın temaslılar için aşının güçlendirilmesini öneriyor ve aşı kursunun tamamlanmasının hastalığa karşı en etkili koruma yöntemi olduğunu vurguluyor.

Son on yılda, İngiltere’deki difteri vakaları 2020 hariç yılda ortalama iki vakitten 11’e yükselmiştir. Difteri, öksürük, hapşırık veya yakın temas yoluyla yayılan ciddi ve oldukça bulaşıcı bir enfeksiyondur. Viktorya döneminde büyük ölçüde ölüme neden olan difteri, 1940’lardan beri rutin aşılamalarla nispeten nadir hale gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.