kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’de 16 yaş altı için sosyal medya yasağı getirebilir

İngiltere’de 16 yaş altı için sosyal medya yasağı getirebilir
15.12.2023
0
A+
A-

The Guardian İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın 16 yaşın altındaki gençleri korumak amacıyla sosyal medya erişimlerini sınırlamayı düşündüğünü yazdı. Raporlar potansiyel bir yasağın da kapıda olduğunu öne sürüyor

Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nı yürürlüğe koyan İngiltere Hükümeti sosyal medya için daha fazla önlem almayı düşünüyor. Çevrimiçi Güvenlik Yasası, sosyal medyanın zararlı içeriklerinden çocukları korumayı gerektiren ya da şirketlerin küresel gelirinin yüzde 10éuna kadar para cezası almalarını gerektiren bir yasa.

“Henüz bakanlar tarafından bir şey imzalanmadı”

Habere göre çocukların sosyal medyayı kullanırken maruz kaldıkları riskleri araştırmak için yeni yılda müzakere başlatılacak. Kaynaklar 16 yaşın altındaki çocuklara sosyal medyayı yasaklayacak düzenlemenin konuşulduğunu bildiriyor. Ancak bir hükümet sözcüsü perşembe günü yaptığı açıklamada “Belirli bir konuyu ele almak yerine ebeveynleri güçlendirmenin yollarını arıyoruz.

Araştırmada bir boşluk olduğunu belirledik, bu nedenle daha fazla araştırma yapılması gerektiğine bakacağız. Henüz bakanlar tarafından hiçbir şey imzalanmadı” dedi.

Çocuk istismarcılarına açık kapı bıraktı

Başbakanın bir sözcüsü belirlenen önergeler hakkında yorum yapmadı ancak “Çocukları çevrimiçi ortamda güvende tutma konusuna geniş bir biçimde bakıyoruz” dedi. Meta’nın yakın zamanda şifreli mesajlaşmayı uygulamaya koymasıyla birlikte yetkililer ebeveynleri Facebook riskine karşı uyardı. Şirketin yaptığı yenilikte kullanıcılar birbirlerine gönderdikleri mesajları tekrar göremiyorlar. Bu da çocuk istismarcılarının veya diğer suçluların zararlı paylaşım yapmalarına olanak tanıyabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.