kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
STERLIN
40,6723
BITCOIN
$59.306
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
16°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Prens Harry babası Kral Charles’ı yine reddetti

Prens Harry babası Kral Charles’ı yine reddetti
09.11.2023
0
A+
A-

Yazdığı otobiyografi kitabı sonrası babası Kral Charles ve diğer kraliyet üyeleriyle arası iyice açılan Prens Harry, babasının 75’inci yaş gününe gitmiyor. İngiliz basını, 70’inci yaş gününde eşi Meghan Markle ile yaptığı fedakarlığı hatırlatarak aradaki soğukluğa dikkat çekti.

Prens Harry, babası Kral Charles’ın 75’inci doğum günü kutlaması davetini reddetti.

Kral Charles, doğum gününü gelecek salı günü Londra’daki kraliyet ikametgahı Clarence House’da düzenlenen bir partiyle kutlayacak. Yakın aile üyeleri ve arkadaşlarının katılacağı kutlamaya Sussex Dükü olan oğlu Prens Harry katılmayacak.

Kraliyet görevlerini bırakarak eşi Meghan Markle ile ABD’ye taşınan Harry, babasının 70’inci yaş doğum gününde, şimdikinden tamamen farklı bir tavır takınmış, eşi ile balayı tatilini erteleyerek babasının doğum gününü kutlamıştı.

Daily Mail’in haberine göre Harry, “Yedek” (Spare) adlı otobiyografik kitabının kraliyette yarattığı sarsıcı etkinin ardından babasıyla birlikte olma şansını reddetmiş oldu.

Bu, Harry’nin babasıyla görüşme şansını ikinci reddedişi. Eylül ayında, Kral Charles’ın oğlu Harry’yi Kraliçe Elizabeth’in Balmoral’daki ölüm yıl dönümü anmasına davet ettiği, ancak Harry’nin o dönemde İngiltere’de olmasına rağmen bir hayır kurumu etkinliğine katılmayı tercih ettiği görülmüştü.

Charles ve Harry, birbirlerini Kraliçe’nin hayatını kaybettiği Eylül 2022’den bu yana görmüyor. Harry, babaannesinin cenazesi için İngiltere’ye gitmiş ve ailesiyle yan yana gelmişti.

Harry ayrıca babası Kral Charles’ın 6 Mayıs’ta gerçekleşen taç giyme töreni için ABD’den İngiltere’ye uçmuş, ülkesinde sadece 28 saat kalmıştı. Özel aile yemeğinde, resmi veya gayri resmi fotoğraflarda yer almayan Harry, babasıyla da birebir diyaloga girmemişti.

Kraliyet kaynaklarına göre, Harry, 15 Eylül’deki doğum günü için de babası Kral Charles ve ağabeyi Prens William başta olmak üzere hiçbir kraliyet üyesinden kutlama mesajı almadı. Harry ile babası arasındaki soğukluğun, Harry’nin kitabında Kraliçe Camilla’yı kötü tasvir etmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.