kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2686
EURO
34,7391
STERLIN
40,4712
BITCOIN
$64.110
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Kapalı
19°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Londra’da terk edilmiş kedi sayısında ciddi artış görüldü

Londra’da terk edilmiş kedi sayısında ciddi artış görüldü
04.09.2023
0
A+
A-

İngiltere’deki Celia Hammond Animal Trust isimli hayvansever yardım kuruluşu Londra’da terk edilmiş kedi sayısındaki artış konusunda uyardı.
Celia Hammond Animal Trust, Canning Town’daki şubesinin önüne günde 20 ila 30 kadar kedinin bırakıldığını söyledi.

Yardım kuruluşu ayrıca Brexit nedeniyle veteriner sıkıntısı yaşandığını ve insanların hayvanlarını kısırlaştırmakta zorlandığını iddia etti.

Yardım kuruluşunun kurucusu Celia Hammond, “pek çok hayvanın tedavi edilmemesi konusunda endişeli olduğunu söyledi. Hiçbir veteriner hasta kabul etmiyor ve işler 1995’teki kadar kötü görünüyor.”

Celia Hammond,1990’lı yıllarda, kısırlaştırma klinikleri açarak yabani kedi nüfusunun kontrol altına alınmasında aktif rol oynamıştı. Hammond, o zamandan beri İngiltere’deki durumun iyileştiğini, ancak yakın zamanda işlerin tekrar kötüleştiğini söyledi.

İnsanların “artık onları beslemeye gücüm yetmiyor” diyerek kedileri getirdiklerini söyledi. Evening Standard‘ın haberine göre; Terk edilen kediler arasında şubenin dışında bulunan Chips isimli kedi de vardı. Bulunduğunda çalışanlar onun pislik içinde olduğunu düşünmüş, ancak daha yakından incelediklerinde kendi idrarının içinde oturduğunu ve yağ içinde olduğunu fark etmişler.

Siyah beyaz kedi yardım kuruluşu tarafından sağlığına kavuşturulmaya çalışılıyor.

Yardım kuruluşu, çoğu zaman insanların Chips gibi evcil hayvanlarını dışarıda bırakmaktan utandıklarını ve bu yüzden binaya girmediklerini, diğer sahiplerin ise taşındıklarını ya da evcil hayvanlarına bakma sorumluluğundan bunaldıklarını söyledi.

Hammond “Bir köpeği kontrol edebilirsiniz, ancak bir kediyi (ya da nerede olduğunu) kontrol edemezsiniz, özellikle de kediler sürekli ürediği için. Ancak bu durumdaki insanlara yardım edemiyoruz, bu da benim için çok üzücü.” dedi.

“Bu hayır kurumu benim hayatım ve hayvanları kurtarmak için çalışmak benim hayatım oldu. Umarım insanlar bizi destekler. İnsanların gücü yetiyorsa hayvanları sahiplenmesine ihtiyacımız var” diye ekledi.

Birliğin 2022 yılında yayınladığı veriler, Birleşik Krallık‘ta çalışmak üzere kendilerine kayıt yaptıran AB’li veterinerlerin sayısının 2019’da 1132’den 2021’de sadece 364’e düşerek yüzde 68 oranında azaldığını gösterdi.

Britanya Veterinerler Birliği Genç Başkan Yardımcısı Anna Judson şunları söyledi: “Birleşik Krallık’ta veteriner hekim açığı var ve Covid-19 salgını, artan evcil hayvan sahipliği ve Brexit’ten kaynaklanan serpintilerin hepsinin önemli bir rolü olsa da, bunlar yalnızca mevcut işe alım ve elde tutma sorunlarını daha da kötüleştirdi.

“Kurtarma dernekleri ne yazık ki kediler de dahil olmak üzere her türden evcil hayvandan vazgeçenlerin sayısının arttığını bildirirken, bu durum büyük ölçüde hayat pahalılığı krizinin ve evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının bakım maliyetiyle mücadele etmesinin bir sonucudur.

“Evcil hayvan sahiplerinin kısırlaştırma konusunda herhangi bir endişesi varsa, veterinerinizle konuşun. Onlar size ihtiyaçlarınıza en uygun seçenekleri sunacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.