kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de bir hemşire, yeni doğan ünitesinde 7 bebeği öldürdü

İngiltere’de bir hemşire, yeni doğan ünitesinde 7 bebeği öldürdü
19.08.2023
0
A+
A-

İngiltere’de, Lucy Letby adlı bir hemşire, çalıştığı hastanenin yeni doğan ünitesinde yedi bebeği öldürmekten suçlu bulundu. Letby ülkenin modern tarihinde en fazla bebeği öldüren seri çocuk katili olarak tarihe geçti. 33 yaşındaki hemşire ayrıca, altı bebeği de öldürmeye çalışmaktan suçlu bulundu.Hemşirenin evinde bulunan notlarda, “Ben kötüyüm, korkunç bir insanım, yaşamayı hak etmiyorum. Onları bilerek öldürdüm çünkü onlara bakacak kadar iyi değilim. Asla çocuğum olmayacak veya evlenmeyeceğim” ifadeleri dikkat çekti.

DAMARDAN HAVA VERMİŞ

Katil hemşirenin kurbanları arasında, ikiz olarak dünyaya gelen erkek kardeşler ve damardan hava verilerek doğumundan 24 saat sonra öldürülen bir bebek de yer alıyor.

DÖRDÜNCÜ DENEMEDE ÖLDÜRMÜŞ

10 hafta erken dünyaya gelen bir kız bebeğin ise dördüncü denemede öldürüldüğü tespit edildi. Hemşirenin öldürmeye çalıştığı bebeklerden biri şu anda sekiz yaşında ve beyin felci nedeniyle ağızdan beslenemiyor, 24 saat bakım altında yaşıyor.

CİNAYET İŞLEMEYE 20’Lİ YAŞLARINDA BAŞLADI

Hemşirenin annesi, kızının karar duruşmasında, “Bunlar doğru olamaz” dediği kayıtlara geçti. Cinayetler ve cinayet girişimleri hemşire 20’li yaşlarındayken yaşandı. Letby, bebeklere kasten hava enjekte ederek, zorla süt vererek, iki bebeği de insülin zerk ederek öldürdü.

Letby, karar duruşmasına katılmayı reddetti. Jürinin 22 suçlamanın tümünde karara varmasına dek, sonuç kamuoyuna açıklanmadı. Letby, 8 Ağustos’ta hakkında verilen suçlu hükmünün açıklanması ile ağlamaya başlamıştı. Bu hüküm jüri tarafından 76 saatlik değerlendirme sonrası alındı. Letby 11 Ağustos’taki bir duruşmada verilen suçlu hükmünün okunması sırasında da ağlayıp, başını önüne eğdi.

YENİDEN YARGILANABİLİR

Jüri katil hemşireyi, iki cinayet girişimi ithamından suçsuz buldu. Dört bebeğin ölümü ile ilgili ise karara varamadı. Savcılık, altı cinayet girişimi suçlamasında yeniden yargılama talep edilip edilmeyeceğine karar vermek için mahkemeden 28 gün süre istedi.

Savcı Pascale Jones, Letby’nin “suçlarını gizlemek için elinden geleni yaptığını ve bunlardan birinin bakımı altındaki bebeklere zarar verme yöntemlerini çeşitlendirmek olduğunu” söyledi. Jones “Letby çalışma arkadaşlarını kandırmaya ve bebeklere verdiği zararı zaten kötü durumdaki bebeklerin durumunun kötüleşmesi olarak sundu” dedi.

Ekim 2022’de başlayan davada savcılık Letby’yi “hesapçı” ve “hilekar” bir fırsatçı olarak tanımladı. Katil hemşire, ‘cinayetlerini örtbas etmek için’ çalışma arkadaşlarını manipüle eden biri olarak tanıtıldı.

PREMATURE BEBEK ÖLÜMLERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Letby hakkındaki soruşturma, hastanedeki açıklanamayan prematüre bebek ölümlerindeki artışın ardından başladı. Haziran 2015’ten önce söz konusu yeni doğan ünitesinde yılda üçten az bebek ölümü oluyordu. Letby’nin avukatlarıysa, ölümlerin “bakımdaki bir dizi” hatadan kaynaklandığını savunuyor ve Letby’nin “işe yaramadığında suçu başkalarına atmak isteyen bir sistemin” kurbanı olduğunu savunuyordu.

İNGİLTERE’NİN EN UZUN SÜREN CİNAYET DAVALARINDAN

10 ay süren davanın, İngiltere’nin en uzun süren cinayet davalarından biri olduğuna inanılıyor. Letby’ye verilen hapis cezası Pazartesi günü Manchester kentindeki duruşmada açıklanacak.

İDDİALARI REDDETTİ, EVİNDE BULUNAN NOTLAR ELE VERDİ

33 yaşındaki hemşire hakkındaki iddiaları reddetse de polisin evinde yaptığı aramada kendi el yazısı ile yazılmış dikkat çeken notlar bulundu. Bu notlarda “Ben kötüyüm, korkunç bir insanım, yaşamayı hak etmiyorum. Onları bilerek öldürdüm çünkü onlara bakacak kadar iyi değilim. Asla çocuğum olmayacak veya evlenmeyeceğim” ifadeleri dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.