kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4542
EURO
34,6446
STERLIN
40,5386
BITCOIN
$56.996
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Birleşik Krallık üniversitelerindeki ücret anlaşmazlığı mezuniyetleri tehdit ediyor

Birleşik Krallık üniversitelerindeki ücret anlaşmazlığı mezuniyetleri tehdit ediyor
15.08.2023
0
A+
A-

Birleşik Krallık’taki üniversite işverenleri ve Üniversite ve Kolej Sendikası (UCU) arasında devam eden ücret anlaşmazlığı, 145 üniversitede on binlerce öğrencinin diploma sonuçlarını alamamasına neden oldu. Eğitim Bakanı Robert Halfon, işverenlere ve sendikaya müzakerelere girme çağrısında bulunarak, öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisinden “derin endişe” duyduğunu ifade etti.

Sendika, işverenlerin ücret tekliflerini iyileştirmemekte ısrar ettiklerini ve boykota katılan öğretim görevlilerinin ücretlerini kesmeye devam ettiklerini belirtiyor. Bu durum, birçok üniversitenin öğrencilere zamanında mezun olabilmeleri için geçici sonuçlar veya sertifikalar vermesine neden oldu.

Halfon, iki tarafı anlaşmazlığı çözmek için yeniden müzakereye girmeye şiddetle çağırdı, ancak hükümetin resmi bir rolü olmadığını da vurguladı. UCU, acil bir toplantı yaparak anlaşmazlıkta atılacak bir sonraki adıma karar vermesi bekleniyor. UCU Genel Sekreteri Jo Grady, üniversite patronlarının bu anlaşmazlığı çözmek yerine öğrencileri mağdur ettiğini belirtti.

Birleşik Krallık Üniversiteleri

Üniversite ve Kolej İşverenleri Birliği (UCEA) ise anlaşmazlığı çözmek için sendika yetkilileriyle görüşmeye devam ettiklerini söyledi ve sektörün finansmanının bağımsız bir şekilde gözden geçirilmesi önerisini destekledi. Bu arada, bu yılki ücret artışının yüksek enflasyonun düşük ücretliler üzerindeki orantısız etkisini dikkate aldığı ifade edildi. Bu ayın başlarında ise Halfon, üniversitelerin öğrencilerden aldığı 9.000 Sterlinlik öğrenim ücreti sınırının kaldırılmasını reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.