kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.255
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Göçmen teknesi Manş Denizi’nde battı, altı kişi öldü

Göçmen teknesi Manş Denizi’nde battı, altı kişi öldü
14.08.2023
0
A+
A-

Fransa açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin Manş Denizi’nde batması sonucu altı kişi hayatını kaybetti.

Fransız sahil otoritesi Premar’dan bir sözcü, geminin Cumartesi günü erken saatlerde Calais yakınlarında denizde zor durumda kalmasının ardından iki kişinin hala kayıp olabileceğini söyledi.

BBC’nin haberine göre; yetkililer, yaklaşık 58 kişinin İngiliz ve Fransız sahil güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldığını söyledi.

Dover’da bazıları sedyede olmak üzere çok sayıda kişinin bir cankurtaran botundan indirildiği görüldü.

Yaralanmaların boyutu belirsizliğini koruyor ve kurtarılanların tam sayısı sabahtan bu yana daha fazla bilgi açıklandıkça değişti.

Ölen altı kişinin 30’lu yaşlarda olduğu düşünülen Afgan erkekler

AFP haber ajansı, Fransız sahil kenti Boulogne’un savcı yardımcısı Philippe Sabatier’in, ölen altı kişinin 30’lu yaşlarda olduğu düşünülen Afgan erkekler olduğunu söylediğini bildirdi.

Sabatier, kurtarılanlar arasında bazı çocukların da bulunduğunu ve çoğunlukla Afganistanlı olduklarını, ancak Sudanlıların da bulunduğunu söyledi.

Fransız yetkililer, Sangatte açıklarında aşırı yüklü bir teknenin zor durumda olduğu alarmını ilk olarak yoldan geçen bir geminin verdiğini söyledi.

Fransız cankurtaran botu olay yerine ulaştığında denizde çok sayıda insan buldu ve bazıları yardım çığlıkları atıyordu.

Halihazırda Kanal’da göçmen taşıyan başka bir tekneyle ilgilenmekte olan Dover cankurtaran botu da kurtarma operasyonuna katıldı.

Kurtarma botlarından birinde bulunan bir gönüllü, Reuters haber ajansına göçmenlerin batan tekneden su çıkarmak için ayakkabılarını kullandıklarını söyledi.

Anne Thorel teknede “çok fazla” insan olduğunu söyledi.

Kurtarma ekipleri bu hafta yedinci kez insanları sudan çıkarmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

BBC’nin görüştüğü Premar son güncellemesinde, kurtulanlarla yapılan görüşmelerin teknede 65 ya da 66 kişinin bulunduğunu gösterdiğini söyledi. Genellikle tekneler o kadar aşırı yüklüdür ki, içinde kaç kişi olduğunu söylemek zordur.

Premar, 22 ya da 23 kişinin İngiliz kurtarma ekipleri tarafından Dover’a götürüldüğünü ve bir Fransız teknesinin de 36 kişiyi Calais’ye götürdüğünü söyledi.

İki Fransız botunun halen kayıp olabilecek iki kişiyi aramakta olduğu belirtildi.

Arama çalışmalarına yardımcı olmak üzere Fransız Donanmasına ait bir uçak ve bir helikopter görevlendirildi.

Calais Milletvekili Pierre-Henri Dumont, yetkililerin ne olduğunu ve nereden geldiklerini tespit etmek için konuşabilen ve çok iyi durumda olmayan göçmenlerle görüştüğünü söyledi.

Olay Fransız topraklarında meydana gelmiş olsa da, bu tür operasyonlarda İngiliz ve Fransız kurtarma ekipleri mümkün olduğunca çok sayıda insanı kurtarmak için birlikte çalışıyor.

Mülteci Konseyi İcra Kurulu Başkanı Enver Solomon kurtarma ekiplerine çabaları için teşekkür ederken, Birleşik Krallık hükümetini “düzenli ve insani bir iltica sistemi” oluşturmaya çağırdı.

Manş Denizi, her gün 600 tanker ve 200 feribotun geçtiği dünyanın en tehlikeli ve en işlek deniz yollarından biridir.

İçişleri Bakanı Suella Braverman yaşananları “trajik bir can kaybı” olarak nitelendirdi.

Birleşik Krallık hükümet sözcüsü ölümlerin “yıkıcı olduğunu ve düşüncelerimizin şu anda kurbanların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte olduğunu” söyledi.

Sözcü sözlerine şunları da ekledi: “Bu olay ne yazık ki küçük teknelerle Manş Denizi’ni geçmenin ne denli tehlikeli olduğunu ve insan kaçakçılarının iş modelini kırmamızın ve tekneleri durdurmamızın ne kadar hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatmıştır.”

Dover’da insanların tıbbi tedavi için sedyelerle karaya çıkarıldığı görüldü
Dover Milletvekili Natalie Elphicke, olayın Fransa kıyılarında ortak devriye ihtiyacını ortaya koyduğunu söyledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.