kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
34,7028
STERLIN
40,5740
BITCOIN
$61.228
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra’da ULEZ hurda teşvik programı genişletiliyor

Londra’da ULEZ hurda teşvik programı genişletiliyor
05.08.2023
0
A+
A-

Londra’daki Düşük Emisyon Bölgesi’nin (Ulez) tüm Londra’ya yayılmasının öncesinde, araçlarını hurdaya ayırma teşvik programına başvuru hakkı daha fazla kişiye tanınacak.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, tüm Londra sakinlerinin standartlara uymayan araçları değiştirmek için en fazla 2.000 sterline kadar yardım alabileceğini duyurdu. Daha önce bu yardımdan yararlanamayan sürücüler ise 21 Ağustos’tan itibaren başvuru yapabilecek.

Ayrıca, işletmeler, yardım kuruluşları ve engelli sürücüler için daha fazla destek de sağlanacak. Bu duyuru öncesi, sadece belirli sosyal yardım haklarına sahip kişiler bu yardımı talep edebiliyordu.

Londra Belediye Başkanı’nın temiz hava politikası, Yüksek Mahkeme’nin genişlemeyi yasal bulmasının ardından 29 Ağustos’ta tüm Londra’yı kapsayacak şekilde genişleyecek. Bu genişleme,  Muhafazakar partinin çoğunluğa sahip olduğu 5 yerel yönetim (ilçe) tarafından eleştirilmişti.

En fazla kirlilik yaratan araçların sürücüleri,  Londra’nın her yerinde seyahat etmek için günlük 12.50 sterlin ödemek zorunda olacaklar.

Kent Konseyi, bu hurda programının genişlemesinin, başkente düzenli olarak seyahat edip bu durumdan etkilenen halka sunulmayacağı konusunda endişelerini dile getirdi. Konsey lideri Roger Gough, bu uygulamanın, Londra dışında yaşayanları da etkileyeceği ve onların da bu teşviklerden yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Genişlemeyi finanse etmek için, Khan, Belediye Sarayı’nın rezervlerinden 50 milyon sterlin kullanmayı planlıyor. Bu son karar hurda fonunu 110 milyon sterlinden 160 milyon sterline yükseltecek.

Program, başvuranların sırasına göre işlem görecek, düşük gelirli ve engelli Londralılar yedi ay önce başvurmaya başlamıştı.

2006 sonrası üretilmiş benzinli otomobiller ve kamyonetler, 2015 sonrası üretilmiş dizel otomobiller ve kamyonetler ve 2007 sonrası üretilmiş motosikletler Ulez temiz hava düzenlemelerine uyum sağlayan araçlar olarak kabul ediliyor.

Khan, bu genişlemeyi, partisinin belirli bir bölgedeki seçimlerde başarısız olmasının ardından yaptı.  Liberal Demokratlar ve diğer partililer, bu teşvik fonunun yeterli olmayacağını öne sürüyor.

Bazıları, araçlarını hurdaya ayırmaları karşılığında şimdi para alacaklarından memnun olacaklar. Diğerleri ise Khan’ın, genişlemeyi ertelemesi gerektiğini düşünüyor.

Ulez, Ultra Low Emission Zone (Ultra Düşük Emisyon Bölgesi) kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu, belirli bir bölgede hava kirliliğini azaltmak amacıyla uygulanan bir düzenlemeyi ifade eder. Ulez, özellikle kentsel bölgelerde uygulanır ve genellikle belirli bir standarttan daha yüksek emisyonları olan araçları sınırlar veya bu araçlardan ek ücret talep eder.

Londra’da Ulez, belirli bir emisyon standardını karşılamayan araçların Londra’nın merkezi bölgesine girişi için bir ücret alır. 2019’da başlayan ve belirli bir bölgeyi kapsayan bu program, 2021’de tüm Londra’yı kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Ulez’in amacı, Londra’nın hava kalitesini iyileştirmek ve hava kirliliği nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarını azaltmaktır. Ulez, özellikle eski ve daha yüksek emisyonlara sahip dizel araçları hedef alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.