kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.649
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Galler’de binlerce arı kovanı ve arı çalındı

Galler’de binlerce arı kovanı ve arı çalındı
05.08.2023
0
A+
A-

Kuzey Galler Polisi, Denbighshire’de Dee Nehri üzerinde yer alan Llangollen yakınlarında, bilinmeyen bir kişi ya da kişiler tarafından geceleyin 14 arı kovanının ve beraberindeki arıların çalındığını duyurdu.

BBC’nin haberine göre, çalınan arıların tam sayısı belirtilmedi. Ancak, polisler, aniden büyük miktarda kovan veya arı kolonisine sahip olan veya bunları satışa çıkaran kişiler hakkında bilgi toplamak için çağrıda bulundu.

Bir arı uzmanı, bu durumun kovan sahibi için “korkunç bir darbe” olacağını ifade etti.

Polis, hırsızlık eyleminin muhtemelen arıcılık bilgisine sahip bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve kovan sahibinin binlerce sterlin değerinde arı ve bal kaybettiğini bildirdi.

Topluluk Destek Görevlisi CSO Iwan Owen, hırsızlık eylemini gerçekleştiren kişi veya kişilerin hazırlıklı geldiğini belirtti. Owen, “Toplamda 14 kovan çalındı. Dolayısıyla, muhtemelen Ford Transit veya bir römork benzeri bir araçla taşındılar” dedi. “Arıların akşam saat 8.30 civarında kovanlarına geri döneceğini varsayarak, hırsızlık muhtemelen gece geç saatlerde gerçekleşmiştir” diye ekledi.

Arıcılık hobisi olan Cathy Williams, Wrexham yakınlarında yaşamaktadır ve yaklaşık 10 yıldır arıcılık yapmaktadır. Arıcılık, Williams ailesinde kuşaklar boyunca süregelen bir hobidir. Yılda yaklaşık 226 kilogram bal üreten sekiz kovanı bulunan Williams, South Clwyd Arıcılar Derneği’nin bir üyesidir.

Williams, “En küçük kovanımızda, çok küçük bir koloni var. Yalnızca 2.500 civarında arımız bulunuyor. Ancak gerçekten güçlü bir kolonide 60.000’in üzerinde arı bulunabilir” dedi.

“Arı kolonisi, yıl boyunca ve mevsimden mevsime yaşam döngüsünü sürdürür. Eğer tüm bu arıları kaybetmişseniz, gelecek yıl bu kolonilerden bal alamayacaksınız. Bu durum gerçekten çok ciddi” diye ekledi. “Eğer benim gibi hobi olarak arıcılık yapan biriyseniz, her şeyinizi kaybetmiş oluyorsunuz. Bu korkunç bir darbe.”

Williams ayrıca, bu mevsimde arıların “çok fazla bal” ürettiğini ve kış için sayılarını artırdıklarını söyledi.

“Bu nedenle, arı kolonileri genellikle oldukça büyük olur. Dolayısıyla, bu kovanları çalan kişi muhtemelen oldukça sağlam kolonilere sahip. Eğer ilkbahar kolonilerini çalarsa, muhtemelen çok daha küçük olurlar.”

“Bu nedenle, onları çalan kişi ne yaptığını biliyor. Bu koloniler, bilgisi olmayan ancak sahip olmak isteyen kişiler için cazip olabilir” diye belirtti. “Normalde ilkbahar aylarında yeni koloniler almayı düşünürüz, yılın bu zamanında koloni satın almayı düşünmezdik

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.