kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.154
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Covid kurallarını ihlal eden İskoç milletvekili görevi bırakmak zorunda kaldı

Covid kurallarını ihlal eden İskoç milletvekili görevi bırakmak zorunda kaldı
03.08.2023
0
A+
A-

İskoçya’nın Rutherglen ve Hamilton West seçim bölgesinde Covid kurallarını ihlal eden milletvekili Margaret Ferrier’ın görevden alınması kararı sonrasında bir ara seçime gidilecek. Ferrier, karantina sırasında seyahat kurallarını ihlal ettiği için 30 gün boyunca parlamentodan uzaklaştırılma cezası aldı ve böylece bir geri çağırma (recall) dilekçesi otomatik olarak başlatıldı.

Seçmenlerin %10’undan fazlası, toplamda 81,124 seçmenden 11,896’sı (%15), dilekçeyi imzalayarak ara seçim sürecini tetikledi. İskoç Ulusal Partisi (SNP) ve İskoçya İşçi (Scottish Labour) Partisi, bu seçimi gelecek genel seçim öncesi önemli bir test olarak görüyor.

Parlamento’nun yaz tatili sonrasında Eylül ayı başında faaliyetlerine başlamasıyla birlikte, ara seçimin tarihinin belirlenmesi SNP’nin ilk çalışması olacak. İskoçya İşçi Partisi, ara seçimin mümkün olan en kısa sürede yapılmasını istiyor ve SNP’nin seçim tarihini 5 Ekim olarak belirlemesini öneriyor.

Ferrier, ara seçimde aday olmayacağını belirtti ve dilekçe sürecinin “zorlu ve yorucu” olduğunu söyledi.

Bu seçim bölgesi, son seçimlerde İşçi Partisi ve SNP arasında gidip geldi ve her iki parti de bu durumu, Nicola Sturgeon’un Şubat ayında istifasından sonra İskoçya politikasında bir değişimin başlangıcı olarak görüyor.

Anketler, SNP’nin hakimiyetinin azaldığını, partinin mali davranışlarına ilişkin polis soruşturmasıyla bağlantılı olarak şeffaflık ve yönetim konularında sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve İşçi Partisi’nin bundan faydalandığını gösteriyor. İkinci bir bağımsızlık referandumuna açık bir yol olmaması ve halkın yaşam maliyeti konusundaki endişeleri nedeniyle, İskoç seçmenlerin artık hangi partiyi destekleyeceklerini anayasal tercihlerine dayandırma olasılıklarının azaldığına dair güçlü belirtiler var.

Olay nasıl buralara geldi

Margaret Ferrier, pandemi döneminde COVID-19 testi pozitif çıktıktan sonra seyahat ettiği ve çeşitli toplu etkinliklere katıldığı için eleştirilmişti. Bu durum, hem halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğu hem de o dönemde geçerli olan karantina kurallarını açıkça ihlal ettiği için büyük tepki çekmişti.

Olay Eylül 2020’de meydana geldi. Ferrier, belirtiler göstermeye başladıktan ve bir COVID-19 testi yaptırdıktan sonra, sonucu beklerken İskoçya’dan Londra’ya trenle seyahat etti. Test sonucu pozitif çıktığında, yine trenle İskoçya’ya döndü. Bu süre zarfında, parlamentoda konuşma yaptı ve çeşitli iş yerlerini ziyaret etti.

Bu eylemler, hem Birleşik Krallık’ın COVID-19 önlemlerini hem de genel olarak kabul gören halk sağlığı tavsiyelerini ihlal ettiği için Ferrier, geniş çapta eleştirildi. Ayrıca, bu olaylar nedeniyle, o dönemde İskoç Ulusal Partisi (SNP) üyesi olan Ferrier, partisinden ihraç edildi ve bağımsız milletvekili olarak görev yapmaya devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.