kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
STERLIN
40,7407
BITCOIN
$63.824
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

“The Blade Runners” adlı gizli aktivist ordusu, sekiz ULEZ kamerasının tahrip edilmesinden sorumlu

“The Blade Runners” adlı gizli aktivist ordusu, sekiz ULEZ kamerasının tahrip edilmesinden sorumlu
01.08.2023
0
A+
A-

Batı Londra’da koordineli bir saldırı olarak görülen olayda sekiz kamera tahrip edildi. Bu olay, Ultra Düşük Emisyon Şeması’nın genişletilmesinden haftalar önce meydana geldi.

Londra Ulaşımı, plakaları tarayan kameraları işletmektedir. Bu kameralar, araçların ULEZ uyumlu olup olmadığını belirlemeye yardımcı olmaktadır. ULEZ uyumlu olmayan araçlara günlük 12.50 sterlinlik bir ücret uygulanmaktadır.

Ayrı bir olayda, Met Polis tarafından Mayıs ayında kameraları kırmaktan dolayı iki kişi suçlandı. MyLondon, ULEZ genişlemesine karşı çıkan ve yerel bölgesindeki ULEZ kameralarını kasıtlı olarak kandırmak için plakasını sırtına bağlayarak dolaşmaya başlayan bir Londralı ile röportaj yaptı. ULEZ genişlemesinden etkilenen birçok kişi kendi başlarına harekete geçti.

Mail Online, başkentteki ULEZ kameralarını tahrip eden ve çalan “gizli aktivist ordusu”ndan bahsediyor. “Blade Runners” adlı gruplar yüzlerce kamerayı tahrip ettiklerini iddia ediyor. Gazeteye konuşan “Blade Runners” üyelerinden biri şunları söyledi: “Kurulum için kullandıkları araçlar, kaldırmak için kullandığımız araçlar. Bunu istemiyoruz. Bu, hareketlerimizi kısıtlamak için bir yol.”

Sadiq Khan, genişleme nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır, ancak geçen hafta Yüksek Mahkeme yargıcı, şemanın yasal olduğunu ve 29 Ağustos’ta genişlemeye devam edebileceğini belirlemiştir. Emekliler, aileler, işletmeler ve birçok başka kişi, genişletilmiş ULEZ şemasının ekonomik etkisi nedeniyle yollardan çıkmak veya işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını belirttiler.

Met, başkentte rapor edilen 96 suç zararı olayının ardından bir soruşturma başlattı ve saldırılarla ilgili iki kişiyi suçlamıştır.

Beddington, Croydon yakınlarında yaşayan 44 yaşındaki Kingsley Hamilton, suç zararı ve ekipmanla donanımlı olarak suçlanırken, Sidcup’tan 42 yaşındaki Joseph Nicolls, suç zararı ve çalıntı malzemelere el koyma suçuyla birlikte 5.000 sterlin değerindeki mülkün yıkılmasına veya zarar görmesine yardım veya yataklık etmekle suçlandı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.