kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.192
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Apple, İngiltere’de FaceTime ve iMessage kapatılabilir

Apple, İngiltere’de FaceTime ve iMessage kapatılabilir
21.07.2023
0
A+
A-

Apple ve Birleşik Krallık arasında bir süredir devam eden görüşmeler kızıştı. Ortaya çıkan raporlara göre teknoloji devi, Birleşik Krallık hükümetine bir uyarıda bulundu. Yasa için görüşülen mevzuatın geri çekilmesini istedi. Şirket, gizlilik önlemlerini gerekçe göstererek FaceTime ve iMessage’ı kapatabileceğini belirtti.

İngiltere’de FaceTime ve iMessage kaldırılabilir

İlk olarak 2016 yılında kabul edilen Soruşturma Yetkileri Yasası, Apple’ın gizlilik politikalarıyla örtüşmüyor. Yasaya göre Apple, mesajlaşma servisleri için yeni güvenlik özellikleri sunmadan önce İçişleri Bakanlığı’na bildirmek zorunda. Ayrıca Bakanlık’ın istediği güvenlik özelliklerini devre dışı bırakma hakkı olacak.

Apple ise yasadaki bu değişiklikleri kabul edilemez buldu. Şu anda tüm gizlilik sürecini Dışişleri Bakanlığı ile yürüttüğünü ve mahkeme tarafından karar verilmediği sürece mesajlaşma uygulamalarını İçişleri Bakanlığı’na açmak zorunda olmadığını bildirdi.

Apple, FaceTime ve iMessage gibi mesajlaşma servisleri için Birleşik Krallık’a özel kurallar uygulayamayacağını belirtti. Şirket, yasa değişikliğinin dünya çapındaki kullanıcılar için veri güvenliğini tehlikeye atabileceğine inanıyor.

iMessage ve FaceTime gibi servislerin birçoğunda uçtan uca şifreleme kullanılıyor. Bu sayede servis sağlayıcılarının dahi mesajlara erişemiyor. Yeni mevzuat ise İçişleri Bakanlığı’na şifrelemenin kaldırılmasını talep etme yetkisi veriyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.