kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.200
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Joe Biden, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

Joe Biden, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü
10.07.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi. Görüşmede NATO ittifakının güçlendirilmesi ve Ukrayna’ya destek konularında mutabık kalındığı belirtildi. Ayrıca liderler, Atlantik Deklarasyonu ve enerji güvenliği konularında ilerleme kaydettiklerini ifade etti. İsveç’in NATO’ya tam üyeliği için hızlı bir yol izlenmesi gerektiği konusunda da anlaşmaya varıldı. Görüşmede ayrıca Hint-Pasifik ve İran gibi jeopolitik konular da ele alındı.

Resmi temasları kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde Başbakan Sunak ve Başkan Biden’ın ittifakı güçlendirme ve Ukrayna’ya desteği sürdürme ihtiyacı konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Tarafların karşı saldırının gidişatını ele aldığı ve Ukrayna’nın savaşı kazanması ve adil ve kalıcı bir barışı güvence altına alması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayarak uluslararası ortaklarının uzun vadeli savunmasına bağlı kalmalarının önemini vurguladığı ifade edildi.Birleşik Krallık ve ABD arasındaki ekonomik ortaklık için türünün ilk örneği bir çerçeve olan Atlantik Deklarasyonunu ilan etmelerinden bu yana kaydedilen ilerlemeyi ele aldılar. Başbakan Sunak ve Başkan Biden’ın Beyaz Saray’daki son görüşmelerinden bu yana, Birleşik Krallık-ABD Kritik Mineraller Anlaşması üzerinde çalışmaya başladık ve Enerji Güvenliği Ortak Eylem Grubu temiz enerji tedarik zincirlerimizi güçlendirme çalışmalarına başlamak üzere bir araya geldik.

Başbakan ayrıca bu sonbaharda gerçekleştirilecek olan Birleşik Krallık Yapay Zeka Zirvesi hakkında bilgi verdi ve Başkan’ın bu girişime verdiği güçlü desteği memnuniyetle karşıladı.İsveç’in NATO’ya tam üyeliği için hızlı bir yol izlenmesi gerektiği konusunda mutabık kaldılar. Başbakan Sunak ve Başkan Biden ayrıca Hint-Pasifik ve İran da dahil olmak üzere daha geniş jeopolitik bağlamı da ele aldılar. Liderler dostluklarının ve birkaç aydır sürdürdükleri yakın diyaloğun önemi konusunda mutabık kaldılar.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.