kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
STERLIN
40,4888
BITCOIN
$58.367
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’de perakende mağaza fiyatlarında artış hızı yavaşladı

İngiltere’de perakende mağaza fiyatlarında artış hızı yavaşladı
01.07.2023
0
A+
A-

İngiltere’de gıda enflasyonu, Nisan ayındaki rekor artıştan sonra yavaşlamaya devam etti . Ancak yeni perakende rakamları, gıda enflasyonunun yıllık bazda yaklaşık %15 artış gösterdiğini gösteriyor.

NielsenIQ tarafından Britanya Perakende Konsorsiyumu (BRC) için yapılan araştırmaya verilerine göre, Haziran ayında fiyatlarda artış hızı yüzde 8,4’e geriledi. Araştırmaya göre, yıl içinde Haziran ayına kadar olan dönemde gıda fiyatlarında %14,6’lık bir artış oldu , bu da Mayıs ayında kaydedilen %15,4’ten biraz daha düşük.

Perakende mağaza fiyatları Mayıs ayında yüzde 9,0 artış ile ilk kayıtların tutulmaya başlandığı 2005’ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Mevcut durum devam ederse, gıda enflasyonu bu yıl içinde tek haneli rakamlara düşecektir

Sky News’e konuşan BRC CEO’su Helen Dickson, yavaşlamanın perakendecilerin süt, peynir ve yumurta da dahil olmak üzere taze ürünlerin fiyatlarını düşürmesi sayesinde olduğunu söyledi. Ve mevcut durum devam ederse, gıda enflasyonu bu yıl içinde tek haneli rakamlara düşecektir, dedi. Dickson; geçen ayki gıda enflasyonunun zirve olarak kabul etmenin  nedenler olduğunu söyledi.

NielsenIQ’da perakendeci ve ticari içgörü başkanı Mike Watkins da “Küresel tedarik zinciri maliyetleri düşmeye devam ederse, fiyat artışlarının zirvesini artık geçmiş olabiliriz” dedi.

Öte yandan İngiltere Maliye Bakanı Bay Hunt, bu hafta tüketiciler tarafından hissedilen enflasyonist baskıları nasıl ele aldıklarını sormak için Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun yanı sıra Ofgem, Ofwat ve Ofcom ile bir araya geldi.

Rekabet ve Piyasalar Kurumu daha önce insanların market ve akaryakıt fiyatlarını olması gerekenden daha yüksek ödeyip ödemediği konusunda soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Morrisons, Sainsbury’s, Tesco ve Asda patronları da milletvekillerinden gıda ve yakıt enflasyonu hakkında sorularla karşılaştı.

Enerjiye bağımlı bir sektör olarak gıda sektörü fiyatları, Putin’in Ukrayna’yı işgalinden sonra fırlayan enerji faturalarındaki artıştan büyük ölçüde etkilendi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.