kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.208
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiltere’den Ukrayna’ya 16 milyon sterlinlik yardım

İngiltere’den Ukrayna’ya 16 milyon sterlinlik yardım
11.06.2023
0
A+
A-
İngiltere, başta Ukrayna’da Kahovka Barajı’nın yıkılmasının ardından oluşan su baskınlarından etkilenenler olmak üzere, cephe hattında yaşayan ve yerinden edilen Ukraynalılara 16 milyon sterlinlik insani yardım yapacağını açıkladı.

İngiliz Dışişlerinden yapılan açıklamada, 32 bini yıkılan Kahovka Barajı’nın etkilediği alanda olmak üzere, yaklaşık 42 bin kişiye destek olmak için 16 milyon sterlinlik insani yardım gönderileceği kaydedildi.

Daha önce barajın yıkıldığı Herson’a İngiltere tarafından 220 milyon sterlinlik insani yardım yapıldığı hatırlatılan açıklamada, iki adet gelişmiş özelliklere sahip kurtarma botunun da bölgeye yollandığı ifade edildi.

Söz konusu 16 milyon sterlinlik yardımın halihazırda bölgede yürütülen çalışmalara harcanacağı belirtilen açıklamada, yardımın barınaklar, temel ihtiyaçlar, sel ve çatışmalar nedeniyle yerinden edilenler için kullanılacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Acil kurtarma çalışmaları dışında bu yardım sudan kaynaklanacak enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede, geçim kaynaklarını yitirenlere yardımda ve kara mayınlarının etkileriyle mücadelede kullanılacak. Yardımın 10 milyon sterlini Uluslararası Kızılhaç Örgütüne, 5 milyon sterlini Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisine, 1 milyon sterlini ise Uluslararası Göç Örgütüne yapılacak.” ifadeleri yer aldı.

Yardım kapsamında gönderilen kurtarma botu, saatte 120 litre arıtma kapasitesine sahip su arıtma cihazları, su pompaları ve çamurda kullanılan su geçirmez pantolon gibi ürünlerin ise gelecek hafta bölgeye ulaşacağı kaydedilen açıklamada, Dışişleri Bakanı James Cleverly’nin açıklamalarına da yer verildi.

Cleverly, barajın yıkılmasıyla Herson ve çevresinde 32 binden fazla insanın etkilendiğini belirterek “İngiltere ihtiyacı olanlara yardım etmekte önder ülkelerden birisi. Desteğimiz, Ukraynalı çalışanlar ile yardım kuruluşlarının insanları tahliye etmesi ve ihtiyacı olanlara ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Ukrayna’nın yanında olmaya ve bu korkunç olayla mücadeleye devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

İngiltere’nin geçen sene Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Ukrayna’ya yaptığı insani yardımın miktarı 1,5 milyar sterlini aştı. Yardımlar kapsamında Ukrayna’ya 11 milyon tıbbi ürünün yanı sıra gıda, ambulans ve barınak desteği de sağlandı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.