kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
STERLIN
41,0630
BITCOIN
$71.417
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere, 5 büyük bankanın rekabet yasasını çiğnemiş olabileceğini tespit etti

İngiltere, 5 büyük bankanın rekabet yasasını çiğnemiş olabileceğini tespit etti
24.05.2023
0
A+
A-

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Citi, Deutsche Bank, HSBC, Morgan Stanley ve Royal Bank of Canada’nın rekabet yasasını çiğnemiş olabileceğini tespit etti.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Citi, Deutsche Bank, HSBC, Morgan Stanley ve Royal Bank of Canada’nın hükümet tahvillerinin ticaretiyle ilgili hassas bilgileri 2009-2013’te farklı dönemlerde çevrim içi sohbetlerde paylaşarak rekabet yasasını çiğnemiş olabileceğine ilişkin ön tespitte bulunduğunu açıkladı.

CMA’nın açıklamasında, 5 büyük bankanın Bloomberg terminal sohbet odalarındaki birebir görüşmelerde en az bir kez hassas bilgileri paylaştığına ilişkin ön tespit yapıldığı aktarıldı.

İKİ BANKA REKABATE AYKIRI DAVRANDIĞINI KABUL ETTİ

Hükümet tahvillerinin ticaretine ilişkin paylaşılan hassas bilgilerin, varlık takasları, fiyatlar ve ticaret stratejilerini içerdiği kaydedilen açıklamada, Deutsche Bank’ın söz konusu yasa dışı faaliyete katılımı konusunda CMA’yı uyarırken, Citi’nin de soruşturma sırasında müsamaha gösterilmesi için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, her iki bankanın da rekabete aykırı faaliyette yer aldığını kabul ettiği ifade edildi.

Bu kapsamda Deutsche Bank’a para cezası verilmeyeceği ve Citi’ye uygulanacak cezada da indirime gidileceği bilgisinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“CMA’nın soruşturması devam ediyor ve soruşturmanın iki veya daha fazla bankanın rekabete aykırı faaliyette bulunduğuna ilişkin nihai sonuca varması durumunda bankalara yönelik ihlal kararı ya da para cezası verilebilir. CMA’nın bu bulguları nihai değil. Deutsche Bank ve Citi, bu görüşmelere katıldıklarını kabul etti. HSBC, Morgan Stanley ve Royal Bank of Canada herhangi bir suçu kabul etmedi. Bu aşamada bankalardan herhangi birinin yasayı çiğnediği varsayımı yapılmamalıdır.”

“AYRINTILI SORUŞTURMA GEREKTİRİYOR”

CMA Uygulama İcra Direktörü Michael Grenfell, soruşturmaya ilişkin değerlendirmesinde, “Şu anki geçici kararımız, 5 büyük bankanın küresel finansal kriz sonrasında hükümet tahvillerine ilişkin hassas bilgileri sohbet odalarında paylaşarak yasayı çiğnediği yönünde. Bu faaliyetler, vergi mükelleflerini, tasarruf hesabı sahiplerini ve finans kuruluşlarını, borçlanma maliyetlerinin en aza indirilmesi de dahil olmak üzere, bu ürünler için tam rekabetin faydalarından mahrum bırakabilirdi” dedi.

Söz konusu yasa dışı faaliyetlerin çok ciddi olduğunu ve ayrıntılı soruşturma gerektiğini kaydeden Grenfell, “Hem Deutsche Bank hem de Citi, rekabete aykırı davranışlara karıştığını kabul etse de nihai bir karara varmadan önce tarafların diğer beyanlarını değerlendireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.