kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2417
EURO
34,7767
STERLIN
40,5779
BITCOIN
$63.600
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Sadiq Khan’ın yeni ‘mil başına ödeme’ planı, sürdüğünüz süreye bağlı olarak sürücülerden daha fazla ücret almayı planlıyor

Sadiq Khan’ın yeni ‘mil başına ödeme’ planı, sürdüğünüz süreye bağlı olarak sürücülerden daha fazla ücret almayı planlıyor
11.04.2023
0
A+
A-

Sadiq Khan’ın Ultra Düşük Emisyon Bölgesini (ULEZ) ve Trafik Sıkışıklığı Ücretini değiştirmeye yönelik ‘kullandıkça öde planı’, sürücülerin bir dizi faktöre bağlı olarak ücretlendirildiğini görebilir.

Önerilen program, Ağustos ayında Büyük Londra sınırına kadar genişletilmesi gereken günde 15 sterline mal olan Trafik Sıkışıklığı Ücretinin ve 12,50 sterlinlik ULEZ’in yerini alacak.

Financial Times ile yaptığı bir röportajda, fikrin prensipte nasıl çalışabileceği hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koydu, ancak uygulamadan önce uzun bir zaman aralığı olabileceğini kabul etti.

Önerilen program kapsamında, Londra’daki sürücüler günün saatine, arabalarında kaç yolcu olduğuna ve Londra’da ne kadar uzağa gittiklerine göre ödeme yapabilecek.

Financial Times’a verdiği bir röportajda şunları söyledi: “Yol kullanım ücreti ilginç… Eğer trafik sıkışıklığından kurtulursanız, ULEZ’den kurtulun, yol vergisinden kurtulun ve insanlardan kaç kilometre sürdüklerine göre ücret alın. , araçlarının ne kadar kirletici olduğu, günün hangi saatinde araba kullandıkları, toplu taşımayla ilgili alternatifler var mı, arabada kaç kişi var, bu potansiyel olarak oldukça heyecan verici.

“Sorun, teknolojinin oldukça uzakta olması.”

Aynı röportajda Khan, Ultra Düşük Emisyon Bölgesinin (ULEZ) genişletilmesiyle ilgili artan endişelere de değindi.

Belediye Binası’na göre, bazı Londralıların öfkeli tepkisinin “az sayıda insanın zihninde büyük bir şey” olduğunu ve Londra dışındaki arabaların yüzde 85’inin zaten uyumlu olduğunu savundu.

Khan, ULEZ genişleme planlarını hayata geçirmek için şimdiden bir mücadele içinde, dört Londra konseyi ve bir Surrey konseyi onun politikasına karşı yasal bir itiraz başlatıyor.

Londra’nın Bexley, Bromley, Harrow ve Hillingdon ilçeleri ve Surrey İl Meclisi şimdi Belediye Başkanı ve TfL’nin kararı hakkında adli inceleme başlattı.

Belediyeler, bir maliyet-fayda analizinin yapılmaması, “ilgili yasal gerekliliklere” uyulmaması ve önerilen hurdaya çıkarma planına danışılmaması da dahil olmak üzere planlar hakkında “danışma eksikliği” olduğunu iddia ediyorlar.

Belediye Muhafazakarlar’dan ulaşım sözcüsü Nick Rogers AM, şunları söyledi: “Sadiq Khan, ULEZ genişlemesiyle en fakir Londralıları soymayı bitirdiğinde, bu kamera ağını, hangi arabayı kullanırsanız kullanın, herkese yol kullanıcı ücretini empoze etmek için kullanacağı açık. .

“TfL, insanları Londralıları kullandıkları her mil için ücretlendirecek yeni bir sistem oluşturmak için zaten işe aldığını itiraf etti. Sadiq Khan U dönüşü yapmalı ve olmadığı yerde vergilendirmek yerine hava kirliliğini olduğu yerde ele alan politikalar izlemelidir. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.