kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.116
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de göçmenleri göndermek için uluslararası yasaları atlatma planı

İngiltere’de göçmenleri göndermek için uluslararası yasaları atlatma planı
07.03.2023
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın hükümeti, ülkeye küçük teknelerle girenlerin sığınma talebinde bulunmasını önleyecek yeni bir yasayı duyurmaya hazırlanıyor. Bu hafta yürürlüğe girecek olan yasa, hükümetin “yasa dışı göçle mücadele” taahhüdünün bir parçası.

Sunak, Pazar günü Mail on Sunday’e verdiği röportajda, “Yasa dışı göç İngiliz vergi mükellefleri için adil değil, buraya yasal olarak gelenler için adil değil ve suç çetelerinin ahlaksız ticaretlerini sürdürmelerine izin verilmesi doğru değil. Öyleyse kusura bakmayın, buraya yasa dışı yollardan gelirseniz kalamazsınız.” dedi.

Geçici olarak Yasa dışı Göç Yasa Tasarısı olarak adlandırılan yeni yasa, ülkeye küçük gemiler kullanarak giren kişilerin sığınma taleplerini İngiliz yasalarına göre kabul edilemez hale getirmeye çalışacak.

Bu tür göçmenler İngiltere’den “makul olan en kısa sürede” Ruanda’ya veya “güvenli bir üçüncü ülkeye” götürülecek.

Yasayı ihlal eden sığınmacıların da İngiltere’ye dönmesi yasaklanacak.

İngiltere hükümetinin uygulayamadığı Ruanda planı

İngiltere ve Ruanda, 2022’de sığınmacıların Afrika ülkesinde sığınma talebinde bulunmalarına izin verileceği beş yıllık bir ‘sığınma ortaklığı düzenlemesi’ üzerinde anlaştılar.

Ancak, İngiltere hükümetinin insanları Ruanda’ya sınır dışı etme girişimleri şimdiye kadar mahkemeler tarafından engellendi.

İnsan hakları savunucuları da planı ağır bir şekilde eleştirdi.

İngiltere’ye girmek isteyen sığınmacılar, BM’nin Mülteci Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi tarafından korunan haklara sahip.

Mail on Sunday’e göre Yasadışı Göç Yasa Tasarısı, BM’nin mülteci sözleşmesini etkili bir şekilde atlatacak bir “hak ihlaline” sahip olacak .

İngiltere’de 160 binden fazla göçmen, sığınma başvurularıyla ilgili kararları bekliyor ve başvuranların beşte biri Arnavutluk’tan geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.