kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
STERLIN
40,6026
BITCOIN
$63.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

140’tan fazla İngiliz tatilci, Türkiye’deki beş yıldızlı tatıl yerıne yasal işlem başlattı

140’tan fazla İngiliz tatilci, Türkiye’deki beş yıldızlı tatıl yerıne yasal işlem başlattı
31.10.2022
0
A+
A-

140’tan fazla İngiliz tatilci, Türkiye’de beş yıldızlı lüks bir tatil beldesinde ağır bir hastalığa yakalandıktan sonra yasal işlem başlattı. Onlarca aile, Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki tatil beldesi Antalya’daki Mukarnas Resort and Spa’da konaklarken tatillerini mahveden bir hastalığa yakalandıklarını iddia ediyor. Turistler, otel genelinde sinekler, ‘iğrenç’ tuvaletler, kirli bir havuz ve diğer sağlıksız koşullarla çevrili ılık açık büfe yemek servis edildiğini bildirdi.

Şimdi 140’tan fazla kişi, ciddi mide rahatsızlıkları geçirdikten sonra avukatlara soruşturma talimatı verdi. Etkilenenler arasında 45 yaşındaki Julie O’Sullivan, 46 yaşındaki partneri Gary Hunt ve iki çocuğu Harry, 16 ve 15 yaşındaki Hannah da vardı. 29 Mayıs’ta tur operatörü Jet2holidays aracılığıyla tatil köyüne gittiler – ancak bir hafta süren seyahatlerinin ilk birkaç günü içinde aile hastalandı. Her ikisi de teslimat şoförü olan O’Sullivan ve Hunt ve iki çocuğun hepsi mide ağrısı, kusma ve ishalden muzdarip olmaya başladı.

Daily Maile gazetesinde O’Sullivan, “Uzun zamandır buradan gitmeyi dört gözle bekliyorduk ama sadece iki gün sonra Harry ve ben hastalandık. Birdenbire ortaya çıktı ve ilk 24 saat boyunca kusma ve ishal sabitti. Sonra Gary ve Hannah anladı. ‘Tatilimizin çoğunu odamızda geçirdiğimiz ve günübirlik gezilerin tadını çıkaramadığımız için korkunçtu. Bütün tatil tam bir felaketti ve şimdi bunu düşünmek hala üzücü.

Geriye dönüp baktığımda, restoran alanında sinekler vardı ve büfedeki yiyeceklerin çoğu açıkta bırakıldı, bu da sineklerin yemeğe ulaşmasına izin verdi. Ayrıca, çocuklar dışarıda hasta olduklarında, genellikle saatlerce orada bırakıldığını ya da sadece kanalizasyona ya da havuza sürüklendiğini, yani konukların bazen yanlışlıkla içeride durduğunu fark ettim. Restorana girişte makinedeki el dezenfektanı da çoğu zaman boştu. ‘Tuvaletler de iğrenç bir durumda kaldı ve bundan birkaç kez şikayet ettim ama insanların hasta olmasına ve ishal olmasına rağmen gün içinde hiç temizlendiğini görmedim.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.