kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5125
EURO
34,9104
STERLIN
40,7305
BITCOIN
$64.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Cumartesi şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Prenses Anne’den Kraliçe’ye destek: “Diana öldüğünde doğru olanı yaptı”

Prenses Anne’den Kraliçe’ye destek: “Diana öldüğünde doğru olanı yaptı”
12.09.2022
0
A+
A-

Prenses Anne, Prenses Diana’nın ölümünden sonra Balmoral’da Prens William ve Harry ile kalarak doğru olanı yaptığını söyledi.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe’nin ardından kızı Prenses Anne’in şimdiye kadar yayınlanmamış bir röportajı dikkat çekti. Anne, 2017’de verdiği röportajda Prenses Diana’nın ölümünden sonra annesinin davranışlarını yorumladı ve ona hak verdiğini belirtti.

72 yaşındaki Prenses, bugün ilk kez yayınlanan bir röportajda Kraliyet Editörü Chris Ship’e annesinin yetmiş yıllık saltanatı hakkında konuştu. Anne, Kraliçe’nin 1997’de Lady Diana’nın ölümünü ele alış şeklini onayladığını söyledi ve ebeveynlerinin 73 yıllık evliliğini övdü.

LADY DIANA’NIN ÖLÜMÜNDE ÖNCELİĞİ TORUNLARI OLDU

Lady Diana öldüğünde; Prens William 15 ve Prens Harry ise 12 yaşındaydı.

Kraliçe’nin torunlarını ilk sıraya koyup koymadığı sorulduğunda, Kraliyet Prensesi, “Kesinlikle” yanıtını verdi: “Başka bir yerde olsalardı, ikisinin de üstesinden gelebileceklerini sanmıyorum. Olan tek iyi şey, orada olmalarıydı ve etraflarında onları anlayabilecek, onlara zaman tanıyacak insanlar vardı.”

DIANA’NIN ABLASI DA KRALİÇE’NİN KARARINI DESTEKLEMİŞTİ

Diana’nın kız kardeşi Leydi Sarah McCorquodale bile daha önce hükümdarın kararını desteklediğini söylemişti: “Eğer annesi bir araba kazasında öldürülen 12 yaşında ve 15 yaşında bir çocuğun büyükannesiyseniz, kesinlikle doğru olanı yaptı. Onun yerinde olsaydım, ben de bunu yapardım.”

Kraliçe, Prens Charles ile sorunlu bir evlilikten sonra boşanan Lady Diana’nın ölümünden sonra sert eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle de bayrakların yarıya indirilmesine izin vermemesi, ilk günlerde herhangi bir açıklama yapmaması halktan tepki görmüştü. Ayrıca bu sürede Kraliçe, ailesiyle birlikte İskoç malikanesinde kalmaya karar vermişti.

Prenses Anne de yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “Bence annem tam

2017’de verdiği röportajında Prenses Anne’nin, ebeveynlerinin evliliğini “ortaklık” olarak tanımlaması da dikkat çekti.

Kraliyet Ailesi’nin üyeleri Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutunun bir gecede Holyroodhouse Sarayı’nda dinlenmek üzere Edinburgh’e gelişini izlerken Prenses Anne’e, Kraliçe’nin en küçük oğlu Prens Edward’ın eşi Sophie’nin destek olduğu görüldü.

Kraliyet kadınları reverans yaparak ve erkekler de başlarını eğerek hükümdara saygılarını gösterdiler. Kraliçe, yarın öğleden sonra St Giles Katedrali’ne taşınmadan önce bir gece sarayda kalacak.

olarak doğru olanı yaptı. Bence aklı başında herhangi bir ebeveynin, bu çocukları Londra’ya getirmenin bir alternatif olduğuna inanması kesinlikle olağanüstü. Bunu yapmanın daha iyi bir şey olacağını nasıl düşünülebildiğini bilmiyorum.”

Bununla birlikte, Diana’nın cenazesini organize etmekten sorumlu olan eski kıdemli saray mensubu Sir Malcolm Ross da Kraliçe’nin o dönemde önceliğinin İskoçya’daki torunları olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.