kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
STERLIN
40,5371
BITCOIN
$63.683
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İran’dan ABD ve İngiltere’nin siber saldırı suçlamalarına tepki

İran’dan ABD ve İngiltere’nin siber saldırı suçlamalarına tepki
08.09.2022
0
A+
A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, daha önce Tahran’ın altyapılarını hatta nükleer tesislerini hedef alan sayısız siber saldırı karşısında “sessiz kalan” ABD ve İngiltere’nin bu konuda herhangi bir haklı gerekçesinin bulunmadığını ileri sürdü.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Arnavutluk’a yönelik siber saldırılar nedeniyle Tahran’ı kınayan açıklamalar yapan ABD ve İngiltere’ye tepki göstererek söz konusu suçlamaları reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kenani, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve İngiltere Dışişleri Bakanlığının, Arnavutluk’a yönelik siber saldırılar nedeniyle İran’a yönelttiği “temelsiz suçlamaları” reddederek “şiddetle” kınadığını ifade etti. Kenani, daha önce İran’ın altyapılarını hatta nükleer tesislerini hedef alan sayısız siber saldırı karşısında “sessiz kalan” ve bu tür eylemleri “doğrudan veya dolaylı olarak destekleyen” ABD ve İngiltere’nin bu konuda herhangi bir haklı gerekçesinin bulunmadığını ileri sürdü.

Defalarca siber saldırıya uğrayan bir ülke olduklarına dikkati çeken Kenani, İran’ın siber saldırı tehdidiyle başa çıkılması için sorumlu uluslararası çabaların önemli bir parçası olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Arnavutluk makamları, temmuz ayında ülkenin yurt dışından senkronize edildiğinden ve gerçekleştirildiğinden şüphelenilen büyük bir siber saldırıya maruz kaldığını açıklamıştı. Arnavutluk Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı, saldırı nedeniyle çevrim içi kamu hizmetlerine ve bazı hükümet web sitelerine erişimi geçici olarak kapatmış, daha sonra açmıştı.

Arnavutluk, dijital altyapılarına gerçekleştirilen siber saldırı eylemine cevap olarak 7 Eylül’de İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesine karar verildiğini bildirmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı da bu kararın ardından Arnavutluk’a yönelik siber saldırı nedeniyle İran’ı kınayan açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.