kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
STERLIN
40,9772
BITCOIN
$69.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kadın liderler birbirine girdi: Truss’ın tek derdi Vogue’a kapak olmaktı

Kadın liderler birbirine girdi: Truss’ın tek derdi Vogue’a kapak olmaktı
11.08.2022
0
A+
A-

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiltere’de başbakanlık yarışının öne çıkan adaylarından Liz Truss’la ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı yaptığı iddiası tartışma yaratan Truss, bir süre önce Sturgeon için “İlgi çekmeye çalışan biri” demişti.

İngiltere’de Boris Johnson’ın başbakanlıktan istifa etmesiyle eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’a karşı koltuk yarışını sürdüren Dışişleri Bakanı Liz Truss’la ilgili İskoçya’dan gelen bir açıklama tartışma yarattı.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Truss’ın geçen yıl düzenlenen Cop26 iklim konferansında kendisine Vogue dergisiyle nasıl röportaj ayarlayabileceğini sorduğunu söyledi. Edinburgh’da dün katıldığı bir etkinlikte konuşan Sturgeon, “Benimle konuşmak istediği en önemli şey, Vogue dergisine nasıl çıkabileceğiyle ilgiliydi” dedi.

‘VOGUE’LA RÖPORTAJ YAPTIĞIMI DUYUNCA BEYNİNDEN VURULMUŞA DÖNDÜ’

Sturgeon, ünlü moda dergisi Vogue’a iki defa röportaj vermiş ve fotoğrafları dergide yayınlanmıştı. Kendisinin 2015 ve 2021’de dergiyle röportaj yaptığını duyunca Truss’ın adeta beyninden vurulmuşa döndüğünü anlatan İskoç lideri, “Dünyanın en büyük iklim değişikliği konferansındaydık ve liderler Glasgow’a geliyordu. Onun ise ilgilendiği tek konu buydu” diye konuştu.

TRUSS, İSKOÇ LİDERİ YERDEN YERE VURMUŞTU

Muhafazakar Partili Truss, Exeter’deki bir seçim etkinliğinde İskoçya’daki yeni bir bağımsızlık referandumuna karşı çıktığını belirterek Sturgeon için “İlgi çekmeye çalışan biri” demişti. Truss, “Yapılacak en iyi şey Nicola Sturgeon’ı görmezden gelmektir” ifadelerini kullanmıştı.

Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı yaptığı iddiası da Türkiye’de tartışmalara yol açmıştı. Truss ise, planı doğrulayarak Türkiye’nin adını anmadan “Ruanda politikası doğru bir politika. Bunun tam olarak uygulanması ve benzer ortaklıklar için çalışabileceğimiz farklı ülkelerin aranması konusunda kararlıyım” açıklaması yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.