kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.390
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra’daki boş evlerin sahipleri dikkat!

Londra’da Islington belediyesi, boş tutulan evlerin sahiplerine karşı yasal yaptırımlar uygulanmasını öngören bir düzenleme hazırlığında olduğunu duyurdu.Tasarıya üç aydan fazla boş tutulacak yeni evlerin sahipleri mahkemeye sevkedilebilecek.

Londra’daki boş evlerin sahipleri dikkat!
11.12.2014
0
A+
A-
Londra’da, daha çok zenginlerin sahip olduğu  60 bin dolayında boş tutulan konutun bulunduğu tahmin ediliyor.

Londra’da, daha çok zenginlerin sahip olduğu 60 bin dolayında boş tutulan konutun bulunduğu tahmin ediliyor.

Toplumumuzun yoğun yaşadığı yerler arasında bulunan Islington Belediyesi, bölgede boş tutulan evlerin sahiplerine karşı yasal yaptırımlar uygulanmasını içeren bir tasarı hazırladı. Bu tür evlerin sahiplerinin hapis cezasına varan cezai yaptırımlarla yargılanmasını öneren tasarı, özellikle yatırım amaçlı gayrımenkul alan ev sahiplerini hedefliyor.

Son altı yılda inşa edilen 2 bin yeni evin en yüzde 30’unun boş olduğunu tahmin eden yetkililer, bu bilgiye, söz konusu evlerde seçmen kütüklerine kayıtlı kimsenin bulunmadığını belirleyerek ulaştıklarını kaydediyor.

Tasarıya göre ayrıca yeni evler üç aydan fazla boş tutulamayacak veya üç ayın en az 14 günü ev kullanımda olacak. Düzenlemeye ilişkin bilgi veren belediyenin konuttan sorumlu kabine üyesi James Murray, ülke genelinde ilk olan uygulama konut sıkıntısına bir nebze çözüm getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Islington’un en çok konut sıkıntısı yaşanan bölgeler arasında olduğunu belirten Murray, “Islington’da bulunan bir çok ev yeni ve yaşanabilecek koşullarda, ancak buna rağmen kullanıma sunulamıyor” dedi.

Tasarıya karşı çıkan emlakçı ve gayrımenkul yatırımcıları ise, boş evlerin nasıl belirleneceği konusunun muallak olduğunu savunuyor. Bu çevrelere göre, boş evler, hastalık, tamirat gibi gerekçelerle de  kullanım dışı kalabiliyor.

Islington Belediyesi’nin konuttan sorumlu kabine üyesi James Murray, boş tutulan yeni evlerin sahiplerine karşı yasal mücadele başlatacaklarını duyurdu.

Islington Belediyesi’nin konuttan sorumlu kabine üyesi James Murray, boş tutulan yeni evlerin sahiplerine karşı yasal mücadele başlatacaklarını duyurdu.

İŞÇİ PARTİSİ PROGRAMINA ALMIŞTI

Islington Belediyesi’ni kontrol altında tutan İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband’da, iktidara gelmeleri halinde özel sektördeki evlerin kira artışlarına ve boş evlere kontrol getireceklerini duyurmuştu. Londra’da, daha çok zenginlerin sahip olduğu  60 bin dolayında konutun bulunduğuna dikkat çeken belirten Miliband, seçim taahhütleri kapsamında boş tutulan evlerin emlak vergilerinin(council tax) iki katına çıkarılacağını açıklamıştı.

Tasarıya göre yerel idareler, en az bir yıl boş tutulan evlerin vergilerini yüzde 100 arttırabilecekler. Ayrıca inşaat firmalarının sürdürdükleri konut projelerini, Londra’lılara satışa sunmadan, deniz aşırı ülkelerde pazara çıkarmaları yasaklanacak. Tasarı, bir başka ülkede yaşadıkları halde evlerini boş tutan ve ilgili yasalardan korunmak için biri yaşıyormuş görüntüsü verenlerin de daha sıkı denetlenmesini hedefliyor.

Hükümetin tahminlerine göre ülke genelinde 700 binden fazla boş ev bulunuyor.  Bunların 6 aydan kısa süre boş tutulduğu tahmin edilen 270 bininin kısa sürede kullanıma sunulabileceğini kaydeden yetkililere göre sayıları 11 binden fazla olan ve uzun süreli boş tutulan evlerin tadilatı için de £160 milyon kaynak ayrılması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.