kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.165
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Türkiye’den diş yaptırmak hayatını kurtardı

Türkiye’den diş yaptırmak hayatını kurtardı
25.07.2022
0
A+
A-

BİR anne, uygun fiyatlı diş tedavisi için Türkiye’ye seyahatinin ölümcül beyin tümörünü tespit ederek hayatını kurtardığını iddia etti. Durham, Consett’ten Lisa Robinson, diş implantları hakkında bir danışma için geçen ay Türkiye’ye gitmişti. Antalya’daki diş kliniğindeki personel, Robinson’nun dengesizliğinden endişelendi ve hatta sarhoş olup olmadığını sordu. 44 yaşındaki Robinson, hastaneye kaldırıldı ve eşi, kızı ve kız kardeşini yanına çağırdı. MRI taraması ve testler sonucunda, ruh sağlığı hemşiresi olan Robinson’nun beyin tümörü olduğunu ortaya çıkardı. Doktorlar ayrıca beyninde bir kanama tespit etti.

13 saatlik acil ameliyattan önce sadece yüzde 25’lik bir hayatta kalma şansı verilmesine rağmen, Robinson başarılı oldu. Anadolu Hastanesi Hastanesi’nde üç hafta kaldıktan sonra bu hafta evine döndü.

Kız kardeşi Sharon Morris, ITV News’e şunları söyledi: ‘Başardığı bir mucize. Biri ona tepeden bakıyor. Burada olduğu için gerçekten çok şanslı.’’

Bir ruh sağlığı hemşiresi olan Robinson, yolculuğundan önceki haftalarda baş ağrılarına katlandı. Ancak işle ilgili strese düştükleri varsayıldı. Ancak baş ağrısı, beyin tümörünün en yaygın semptomlarından biridir. Şiddetli “gök gürültüsü” baş ağrıları, ölümcül olabilen beyin kanamalarının ayırt edici bir işaretidir. Robinson’ın ne tür bir tümöre sahip olduğu veya kanamasından tümörün sorumlu olup olmadığı net değil. Hangi ameliyatı geçirdiği ve hangi uzun süreli bakıma ihtiyacı olduğuna dair ayrıntılar da eksik.

Robinson’un çilesi 24 Haziran’da Türkiye’ye tek başına gittiğinde başladı. Eksik dişlerin yerine doğrudan çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalar olan implantları neden istediği açık değil. Ancak bazı insanlar dişlerini implantlarla değiştirmeyi tercih ediyor. Bunlar, dişlerin çivilere törpülendiği ve yerini parlak beyaz kuronlar veya kaplamalarla değiştirilerek Hollywood gülümsemesi veren ünlülerin sevdiği prosedürden farklıdır.

NHS, hastalardan implant başına 282,80 pound ücret alıyor, ancak özel klinikler 2.400 pound ‘a kadar fiyat talep edebiliyor. Daha ucuz tedavi fırsatları sunmakla bilinen Türkiye’de, tam bir set için 1.600 pound gibi düşük bir fiyat sunuluyor.

Ancak teşhislerin yanı sıra, Robinson ve eşi Michael Ringer’a Ağustos ortasına kadar ödenmesi gereken 50.000 poundluk bir tıbbi fatura kaldı. Sigortacılar, poliçesi geçersiz sayıldığından ameliyatı için ödeme yapmayı reddetti.

Sağlık sigortası satın aldığı AXA Partners, seyahate çıkmadan önce baş ağrıları için yardım aradığını açıklamadığını söyledi. Satın aldığı poliçenin ‘devam eden semptomlarına ve önceki tıbbi geçmişine’ dayanarak ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi. Bir AXA Partners sözcüsü şunları söyledi: ” Robinson’ın hastalığını duyduğumuz için üzgünüz ve iyileştiği için mutluyuz.

‘‘Bunun üzücü bir durum olduğunu anlıyoruz, ancak seyahat sigortası satın alırken önceki tıbbi geçmişinizi bildirmek son derece önemlidir, çünkü bunu yapmamak poliçenizi geçersiz kılabilir. Satış sürecinin başında Robinson’a sorulan ilk soru, daha önceki tıbbi geçmişe dayalı en iyi poliçe kapsamını belirlemektir. Robinson önceki tıbbi geçmişini beyan etmiş olsaydı, kendisine ihtiyaçlarına daha iyi uyan alternatif bir sigorta poliçesi teklif edilecekti ve yurtdışındayken bu durumla ilgili tıbbi yardım almasını sağlayacaktı.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.