kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4068
EURO
34,7999
STERLIN
40,7010
BITCOIN
$59.279
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngilizler şaştı kaldı: Çöplerimiz Türkiye’de bu halde

İngilizler şaştı kaldı: Çöplerimiz Türkiye’de bu halde
13.07.2022
0
A+
A-

İngiltere kamuoyu, ülkeden Türkiye’ye gönderilen çöp ve atıkların akıbetini tartışıyor. İngiliz Daily Mirror gazetesi, geri dönüşüm için atılan çöp ve atıkların Türkiye’deki durumunu gözler önüne serdi.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mirror, bugün manşetlerine Türkiye’yi aldı… Gazetenin çevre haberleriyle tanınan ismi Nada Farhoud, İngiltere’den Adana’ya giderek yaşanan çevre skandalını gözler önüne serdi.

İngiliz vatandaşlarının geri dönüştürülmek için attığı çöplerin yasa dışı bir şekilde Türkiye’ye gittiğini yazan gazete, “Bizim çevre doğaya verdiğimiz utancın boyutlarını Adana’da gördük. Onlarca İngiliz paketi ve çöpünü bulduk” yorumunu yaptı.

Gazete, “Doğaya duyarlı milyonlarca İngiliz çöplerini doğru şekilde ayrıştırarak geri dönüşüm yaptığını sanıyor fakat binlerce tonluk İngiliz çöpü Türkiye’ye gönderiliyor ve yakılarak imha ediliyor. Bu da hem çevre felaketi yaratıyor hem de bölgede yaşayanlar için sağlık sorununa davetiye çıkarıyor” ifadesine yer verdi.

Gazetenin editörü, “Adana’da utancın boyutunu gördüm. Çöp yığınlarının altında onlarca İngiliz ürününün poşetleri ve paketleri vardı. Aldi, Asda, Co-op, Morrisons, Sainsbury’s, Tesco bunlardan bazıları” yorumunu yaptı.

İngiltere’deki plastik çöp atığının neredeyse yarısının Türkiye’ye gönderildiği belirtilirken, fakat bu çöp atıklarını işleyecek altyapının olmadığı kaydedildi. Çöp ve atıkların bir kısmının nehre döküldüğünü ve akıntıyla gittiğini yazan gazeteye konuşan A Plastic Planet isimli sivil toplum kuruluşunun kurucusu Sian Sunderland, “İngiltere, gelişmiş ülkeler arasında en çok atık çıkaran ve bunların geri dönüştürüleceği sözünü verenleri arasında. Fakat gerçekte gözden uzak olsun da ne olursa olsun mantığındalar” dedi.

Sunderland, “Bu ülkelerin gönderdiği atıklar kontrol edilemez plastikten dağların oluşmasına sebep oluyor ve 500 yıldan uzun süre kalacak plastiklere sebebiyet veriyor. Bu kimyasallar sebebiyle her yıl bir milyon insan ölüyor” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.