kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de ‘Temel İçgüdü’ iddiası için büyük tepki

İngiltere’de ‘Temel İçgüdü’ iddiası için büyük tepki
25.04.2022
0
A+
A-

İngiltere’de muhalif siyasetçi Angela Rayner, iktidar partisi mensuplarınca parlamentoda başbakanın aklını karıştırmak için ‘Temel İçgüdü’ filmindeki bacak bacak üstüne atma taktiğini kullanmakla suçlandı. Ama bu iddia büyük tepki gördü.

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakâr Parti, ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin genel başkan yardımcısı Angela Rayner’ın 1992 yapımı “Temel İçgüdü” filmindeki “dikkat dağıtma” taktiğini uyguladığını iddia etti.

Temel İçgüdü’de başrol oyuncusu Sharon Stone’un sorgu sırasında bir polisi canlandıran Michael Douglas’ın dikkatini dağıtmak için bacak bacak üstüne atması, sinema tarihinin en ikonik sahnelerinden biri olmuştu. Muhafazakâr Parti milletvekilleri de Rayner’ın benzer bir taktiği uyguladığını öne sürdü.

İngiliz “Daily Mail” gazetesinin iddiasına göre, parlamentoda Başbakan Johnson’a karşı alaycı üslubuyla dikkat çeken Rayner, bir oturumda başbakana sorular yöneltildiği sırada bacak bacak üstüne attı. Sosyalist Rayner’ın (41) bu hareketiyle Johnson’ın (57) dikkatini dağıtarak soru – cevap kısmında kafasını karıştırmaya çalıştığı öne sürüldü. Bir milletvekili gazeteye, “Angela Rayner, Boris’in Oxford Üniversitesi’nden edindiği münazara eğitimiyle rekabet edemeyeceğini biliyor, ancak onun sahip olmadığı başka becerilere sahip! Rayner bizimle içki keyfi yaparken ‘Temel İçgüdü’ taktiğini kullandığını kabul etti” dedi.

BAŞBAKAN DA KINADI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da mensubu olduğu Muhafazakâr Partililerin, muhalif Angela Rayner’a yönelik “Temel İçgüdü” suçlamasını reddetti ve bu benzetmeyle kadın düşmanlığı yapılmasını kınadı.

‘BU BİR CİNSİYETÇİLİK VE KADIN DÜŞMANLIĞI

Angela Rayner parlamentoda bacak bacak üstüne atarak Başbakan Johnson’ın aklını karıştırdığı suçlamasına büyük tepki gösterdi. Söz konusu suçlamanın “cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığı” olduğunu, kendisinin de geri kalmış bu zihniyete kurban edilmek istendiğini belirten Rayner şöyle konuştu: “Bir kadın olarak bacaklara sahip olmam ve giydiğim kıyafet nedeniyle çaresiz başbakanın dikkatini dağıtmak için hile yapmakla suçlanıyorum, bu son derece mantık dışı. Bacak bacak üstüne atmam gayet doğal.” İşçi Partililer de “Muhafazakâr Partililerin daha fazla alçalamayacağını düşündüğünüzde kendilerini aşıyorlar! Onların kamusal yaşamda kadınların varlığıyla ilgili açıkca sorunları var” sözleriyle suçlamaya tepki gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.