kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3248
EURO
34,6359
STERLIN
40,5751
BITCOIN
$57.861
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
17°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere’den Bosnalı Sırp siyasetçilere yaptırım

İngiltere’den Bosnalı Sırp siyasetçilere yaptırım
12.04.2022
0
A+
A-

İngiltere, Bosna Hersek’te barışı kasten baltaladıkları gerekçesiyle, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Milorad Dodik ile Sırp Cumhuriyeti Başkanı Zeljka Cvijanovic’i yaptırım listesine aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, osna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Milorad Dodik ile Sırp Cumhuriyeti Başkanı Zeljka Cvijanovic’e, Bosna Hersek devletinin meşruiyetini ve işlevselliğini baltalama girişimleri nedeniyle yaptırım kararı alındığı belirtildi.

Açıklamaya gçre, söz konusu yaptırım kararı kapsamında, Dodik ve Cvijanovic’e seyahat yasağı getirilecek ve mal varlıkları dondurulacak.

Dodik’in, bölücü, tehlikeli ve milliyetçi söylemler kullanarak iç ve bölgesel barışı baltaladığının altı çizilen açıklamada, söz konusu kişinin etnik nefreti ve soykırım inkarını teşvik ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Cvijanovic’in ise savaş suçlularını alenen yücelttiği ve Srebrenitsa’daki soykırımı reddettiğine vurgu yapıldı.

“Dodik ve Cvijanovic, Batı Balkanlar’daki istikrarı ve güvenliği tehdit ediyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss da bu iki siyasinin, Bosna Hersek’te zor kazanılmış barışı kasten baltaladığına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den aldıkları cesaretle Batı Balkanlar’da istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğine işaret etti.

Truss, söz konusu yaptırım kararıyla, barış düşmanlarından hesap sorulacağını gösterdiklerini belirterek, “Dodik ve Cvijanovic’in eylemleri ve söylemleri, 26 yıldır güçlükle kazanılmış barış ve istikrarı tehdit ediyor ve 1995’te düşmanlıkları sona erdiren Dayton Barış Anlaşması’nı baltalıyor.” ifadesini kullandı.

ABD yönetimi de Dodik’e yaptırım kararı almıştı

Avrupa Parlamentosu, AB Konseyi’ni, Milorad Dodik ve ortakları için “Bosna-Hersek’teki ayrılıkçı politikaları” nedeniyle yaptırım uygulamaya çağırmıştı.

ABD yönetimi, Dodik’i, yolsuzluk yaptığı ve Bosna Hersek’in istikrarı ile toprak bütünlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle yaptırım listesine almıştı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.