kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4698
EURO
34,7489
STERLIN
40,6287
BITCOIN
$61.512
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Sadiq Khan, personele ‘menopoz izni’ verecek

Sadiq Khan, personele ‘menopoz izni’ verecek
08.03.2022
0
A+
A-

Menopoza giren Belediye personeli, yakında ek izin ve sıcaklık kontrollü odalarda çalışma seçeneğinden faydalanacak. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, yeni menopoz politikasının “dünya lideri” olacağını ve işyerinde menopozla ilgili algıların değişmesine yardımcı olacağını söyledi. Personel ve sendikalarla yapılan istişarenin ardından Uluslararası Kadınlar Günü’nde duyurulacak ve Greater London Authority’nin 1.000 kişilik işgücü için geçerli olacak. Yeni politikanın bir parçası olarak, personel menopozla ilgili uygunsuz davranışlara veya aşağılayıcı ifadelere meydan okumaya ve menopoz sorunları hakkında “genel bir farkındalığa” sahip olmaya teşvik edilecektir.

Menopoz, bir kadının genellikle sıcak basması, endişe ve uyku bozukluğu gibi semptomlarla regl olmayı bıraktığı zamandır. Menopoza giren personel, sıcaklık kontrollü alanları ve ayrıca semptomlar şiddetli hale gelirse ekstra molalar ve randevulara katılmak için zaman da dahil olmak üzere işyeri desteği ve ayarlamaları talep etme hakkına sahiptir.

Belediye başkanı, menopoz semptomları yaşayan herkesin başka bir sağlık sorunu varmış gibi aynı desteği ve anlayışı alması gerektiğini söylüyor. Belediye başkanları, yeni yaklaşımın menopozu çevreleyen “tabu”ya meydan okuyacağını ve bunun da personelin ihtiyaç duydukları desteğe erişmesini engelleyebileceğini veya işyerinde kendilerini mahcup veya endişeli hissetmelerine neden olabileceğini ekledi.

Son araştırmalar, kadınların yaklaşık yüzde 80’inin hem fiziksel hem de psikolojik olarak belirgin menopoz semptomları yaşayacağını gösterirken, menopoza girenlerin yüzde 59’u işte kendilerini etkileyen semptomlar yaşadıklarını söyledi.

2019’da yapılan bir anket, Birleşik Krallık’ta menopozdaki her beş kadından üçünün işyerindeki semptomlardan olumsuz etkilendiğini ve Birleşik Krallık’ta yaklaşık bir milyon kadının menopoz semptomları nedeniyle işini bıraktığını buldu. Anket ayrıca, menopozdaki kadınların yüzde 72’sinin iş yerinde desteksiz hissettiğini; yüzde 30’u hastalık izni almıştı; ve yarısından fazlası işe gelmemelerinin nedenini açıklamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.