kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.189
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Tottenham’da bıçaklanan 19 yaşındaki çocuğu öldürmekten iki genç suçlu bulundu

Tottenham’da bıçaklanan 19 yaşındaki çocuğu öldürmekten iki genç suçlu bulundu

Tottenham’da bir kavga sırasında arabuluculuk yapmaya çalışan bir genci ölümcül şekilde bıçaklamasının ardından iki genç cinayetten hüküm giydi.

Islington’dan 18 yaşındaki Ali Taşyurdu (11.07.03) ve 16 yaşındaki bir erkek çocuğu [B] 25 Şubat Cuma günü Wood Green Crown Mahkemesi’nde 19 yaşındaki Nikolay Petrov Vandev’i öldürmekten suçlu bulundu.

Ayrıca 19 yaşındaki ikinci bir erkeğe ağır bedensel zarar vermekten de suçlu bulundular. Daha önce 7 Haziran 2021’de bıçak bulundurmaktan suçlu bulunmuşlardı. 1 Nisan Cuma günü yargılanacaklar.

Met’in Suç Uzmanı Komutanlığı’ndan Dedektif Çavuş Brett Hagen şunları söyledi: “Bu, bir kız hakkında çevrimiçi bir sosyal medya davasından kaynaklanan gereksiz ve acımasız bir cinayetti. Başka bir kişi için böylesine temel bir anlaşmazlık veya hoşlanmama durumunun bu kadar hızlı bir şekilde aşırı şiddete dönüşebilmesi, endişe verici.

“Karantina döneminde çevrimiçi olarak oluşan bir kavga, Nikolay’ın hayatını kaybetmesine, başka bir adamın bıçaklanmasına ve iki gencin hayatının mahvolmasına neden oldu; şimdi önemli bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar. Bıçak taşımayı tercih eden diğer gençlerin bu trajik olaydan ders almalarını canı gönülden temenni ediyorum. Nikolay’ın polisle başı hiçbir zaman belaya girmedi, kendisi silahlı değildi ve sadece bir arabulucu olarak bu kavgaya müdahale etmeye çalışıyordu.”

Nikolay’ın 19 yaşındaki arkadaşı [Kurban 2], Taşyurdu ile sosyal medyada, birinin ilişkisinin sona erdiğini kabul etmemesi nedeniyle devam eden bir tartışma yaşadı. 7 Mart 2021’de Taşyurdu’nun Tottenham’a gitmesi teşvik edilerek tehditler savuruldu.

Karantinanın ardından okulların yeniden açıldığı 8 Mart 2021’de Nikolay’ın arkadaşı, Tottenham İstasyonu yakınlarındaki üniversiteye giderken şüpheliler yanına gelip kafasına yumruk attı. Bir kavga çıktı ve o da kaçmak için yakındaki bir duvarın üzerinden atlamadan önce bacağından bıçaklandı. Kaçarken, olay boyunca barışçıl olduğu çok açık olan arkadaşı Nikolay’ın bıçaklandığını bağırdığını duydu.

Ali Taşyurdu

Bu noktada şüpheliler olay yerinden kaçtılar ve genç şüphelinin evine döndüler, burada ikisi de kıyafetlerini değiştirdi ve saldırıda kullanılan Rambo bıçağını atmak için Tottenham Bataklığı’na doğru yürüdüler.

Polis olay yerine geldi ve Londra Ambulans Servisi ve Londra Hava Ambulansı gelene kadar Nikolay’a ilk yardım sağladı. Acil servisin tüm çabalarına rağmen Nikolay, ne yazık ki saat 14.28’de olay yerinde hayatını kaybetti. 10 Mart 2021’de yapılan bir otopsi, ölüm nedeninin aorta aldığı bıçak yarası olduğunu buldu.

Cinayet soruşturması başlatan dedektifler, 8 Mart 2021’de 17 yaşında olan Taşyurdu, bir aile üyesine birini öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından cinayet şüphesiyle ev adresinde tutuklandı. Tutuklanmadan önce, yakalanmamak için İngiltere’den Türkiye’ye seyahat etmeyi planlıyordu.

9 Mart 2021’de cinayetle suçlandığı ve mahkemeye çıkarıldığı kuzey Londra polis karakoluna götürüldü. Aynı gün, 15 yaşındaki suç ortağının evinde arama emri çıkarıldı. O adreste değildi ve bir aile üyesi onu cinayet gününden beri görmediğini iddia etti.

Daha sonra, cinayet şüphesiyle tutuklandığı Wood Green polis karakoluna teslim oldu. 10 Mart 2021’de suçlanarak mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma sırasında iki özdeş bıçak ele geçirildi. Olay yerinde bulunan birinin, sapında Taşyurdu’nun DNA’sı olduğu belirlendi. İkincisi, Tottenham Bataklıkları’nda bir köpek gezdiricisi tarafından bulundu – bunun, kılıfın içinde Nikolay’ın arkadaşının kanından DNA’ya sahip olduğu bulundu.

Haber Kaynağı: Metropolitan Police

Öldürülen genç Nikolay Vandev

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.