kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3997
EURO
34,7865
STERLIN
40,6725
BITCOIN
$57.617
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
17°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Iain Duncan Smith, Cyprus Premier Holidays’ten aldığı bağışı iade etti

Iain Duncan Smith, Cyprus Premier Holidays’ten aldığı bağışı iade etti
15.02.2022
0
A+
A-

ESKİ Muhafazakâr lider Sir Iain Duncan Smith, çıkar çatışması önerilerini önlemek için bir tatil firması tarafından kendisine verilen 2 bin poundluk bağışı iade etti. Eski refah bakanı, Kasım ayında Kuzey Kıbrıs’a seyahat konusunda uzmanlaşmış Cyprus Premier Holidays’ten nakit bağış kabul etti. Ancak Parlamentonun son mali açıklamaları, 19 Ocak’ta ödemeyi iade ettiğini ortaya koyuyor.

Sir Iain, Kuzey Kıbrıs’a uçuş yasağının kaldırılması için uzun süredir kampanya yürütüyor. Iain, Sunday Mirror’a ödemeyi neden iade ettiği sorulduğunda, “Basit, buna gerek yoktu” dedi. Bağışın “istenmeyen” olduğunu ve parayı aldığını görünce “Buna ihtiyacım yok, bunu istemiyorum” dedi. Herhangi bir çıkar çatışması önerisinden kaçınmak için gönüllü olarak nakdi firmaya iade ettiği belirtildi.

Şu anda, yalnızca Türkiye, Kuzey Kıbrıs’a doğrudan uçuşlar gerçekleştiriyor – başka yerlerden gelen tüm uçuşların önce Türkiye’ye inmesi gerekiyor. Ve 2017’den bu yana, İngiltere’den bölgeye Türkiye üzerinden giren yolculara daha fazla kısıtlama getirildi – onları karaya çıkmaya, güvenlik taramasından geçmeye ve ayrı bir uçakla Kıbrıs’a uçmaya zorladı. Sir Iain veya Cyprus Premier Holidays adına herhangi bir yanlış yapma iddiası yok.

Sir Iain yasağın kaldırılmasına verdiği desteği seslendirdi ve Ocak 2020’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. 2018’de Sir Iain, hükümeti uçuş yasağını kaldırmaya çağıran bir Commons dilekçesi düzenledi.

Aynı yıl Londra’da düzenlenen bir Kıbrıs Türk kültür festivaline katılıp şunları söyledi:

‘‘Hükümeti, Dışişleri Bakanlığını ve uluslararası toplumu, seçim bölgemdeki ailelerin karşı karşıya olduğu sorunu ve doğrudan Kuzey Kıbrıs’a uçma olasığını tanımaya çağırmak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.”

Sir Iain, bağış kabul edildiğinden beri konuyu Parlamento’da gündeme getirmedi.

Geçen yıl (2021), 13 bin’den fazla imza toplayan yasağın kaldırılması için ayrı bir dilekçeye yanıt olarak Hükümet, “Birleşik Krallık ile Kıbrıs’ın kuzeyi arasında doğrudan uçuşlara izin verme planı olmadığını söyledi. “Doğrudan uçuşlar uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri ihlal eder” diye eklediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.