kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
STERLIN
40,5897
BITCOIN
$66.680
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

National Insurance: Muhalefet milletvekilleri Nisan vergi artışını yeniden düşünmeye çağırıyor

National Insurance: Muhalefet milletvekilleri Nisan vergi artışını yeniden düşünmeye çağırıyor
01.02.2022
0
A+
A-

Muhalefet milletvekilleri, Nisan ayında vergilerin artacağını doğruladıktan sonra başbakanı ve şansölyeyi zor durumdaki aileleri görmezden gelmekle suçladılar.

 Sunday Times’da yazan Boris Johnson ve Rishi Sunak, 12 milyar sterlinlik Ulusal Sigorta artışının muhalefete rağmen devam edeceği konusunda ısrar ettiler.

İşçi Partisi, Liberal Demokratlar ve bazı Tory milletvekilleri, işçilerin şu anda daha fazla vergi ödeyemeyeceğini savunarak yeniden düşünmeye çağırıyorlar. Dışişleri Bakanı Liz Truss, Covid harcamaları nedeniyle zam gerekliydi. Muhafazakarların ekonomiyi canlandırmak için vergileri düşürmek istediğini, ancak pandemi sırasında hükümet desteğinin “geri ödenmesi” gerektiğini söyledi. Planlara göre, çalışanlar, işverenler ve serbest meslek sahipleri, Nisan 2022’den itibaren bir yıl boyunca Ulusal Sigorta için 1,25 sterlin daha fazla ödeyecek.

Nisan 2023’ten itibaren ek vergi yeni bir Sağlık ve Sosyal Bakım Vergisi olarak tahsil edilecektir. Kurulmasına ilişkin mevzuat Eylül ayında Parlamento’da onaylandı. Hükümet, paranın başlangıçta NHS birikimlerini temizlemeye yardımcı olacağını ve daha sonra önümüzdeki üç yıl içinde sosyal bakım sistemine taşınacağını söyledi.

Ancak bazı Muhafazakarlar da dahil olmak üzere eleştirmenler, artışın düşük ücretlilere daha ağır bir yük getireceğini ve hurdaya çıkarılması gerektiğini söylüyor.

Ayrıca, artan enerji maliyeti ve artan enflasyonla birlikte, gıda ve diğer faturaların maliyetini de yukarı çeken artışın zamanlaması konusunda endişeler var. İş grupları, yükselişin küçük şirketler ve daha geniş ekonomi üzerindeki etkisi konusunda da uyarıda bulundu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.