kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.884
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı bulutlu
12°C
Pazartesi Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Başbakanlık konutunun tadilatı nedeniyle para cezası

Başbakanlık konutunun tadilatı nedeniyle para cezası
09.12.2021
0
A+
A-

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti, Başbakanlık konutunun tadilatı için yapılan bağışları doğru şekilde beyan etmediği gerekçesiyle yaklaşık 18 bin sterlinpara cezasına çarptırıldı.

Ülkede siyasi partilerin finansmanını düzenleyen ve bağımsız bir organ olan Seçim Komisyonu, Başbakanlık konutundaki tadilat çalışmaları için kullanılan bağışların yönetmeliklere uygun olup olmadığını ve doğru şekilde rapor edilip edilmediğini araştıran bir soruşturmanın ardından partiye 17 bin 800 sterlin (yaklaşık 324 bin Türk lirası) para cezası verdi.

Komisyon, bağışın tam tutarını doğru şekilde bildirmemenin cezasının 16 bin 250 sterlin (yaklaşık 296 bin Türk lirası) olduğunu ve muhasebe kayıtlarını düzgün tutma gerekliliğini ihlal ettiği için partiye 1550 sterlin (yaklaşık 28 bin Türk lirası) para cezası verildiğini bildirdi.

Muhafazar Partiden bir sözcü, partinin temyize gidip gitmemeyi düşündüğünü ve 28 günde karar vereceğini belirtti.

Tadilat tartışması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın eski Başdanışmanı Dominic Cummings, Johnson’ın Muhafazakar Partiye yakın iş insanlarının bağışlarıyla Başbakanlık Konutu’ndaki dairesinin yenilenmesi için “yasa dışı” ve “gizli” bir plan hazırladığını iddia etmişti.

Cummings, bu durumu “etik dışı, aptalca, muhtemelen yasa dışı” şeklinde niteleyerek Johnson’ın siyasi bağışların şeffaf bir şekilde açıklanmasına ilişkin kuralları ihlal ettiğini aktarmıştı.

Her yıl Başbakan’a konutundaki tadilat giderleri için 30 bin sterlin hibe edilmesine rağmen konuttaki son tadilatın verilen hibeyi aştığı ve yaklaşık 200 bin sterline mal olduğu iddia edilmişti.

Hükümet, Johnson’ın dairesindeki tadilat giderlerini kendi imkanlarıyla karşıladığını ileri sürmüştü. Tartışmalar üzerine Lordlar Kamarası Üyesi Christopher Geidt, bağımsız bir rapor hazırlamakla görevlendirilmişti.

Seçim Komisyonu

Ülkede 2001’de kurulan Seçim Komisyonu, İngiltere’deki siyasi partilerin finansmanını düzenleyen bağımsız bir organ olarak partilere yapılan bağışların kurallara uygun olup olmadığını izliyor.

Siyasi partilerin ve kampanyacılarının, bağışları Seçim Komisyonuna bildirme zorunluluğu bulunuyor.

Seçim Komisyonu, Siyasi Partiler, Seçimler ve Referandumlar Yasası uyarınca kendi yaptırımlarını da uygulayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.