kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
STERLIN
40,7294
BITCOIN
$59.288
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

HSBC’den bulut teknolojileri hamlesi

HSBC’den bulut teknolojileri hamlesi
01.10.2021
0
A+
A-

Dev İngiltere bankası HSBC, yatırımcılarının ve risk yöneticilerinin potansiyel risklerinin azaltmasına izin vermek amacıyla veri toplamak için Google Cloud teknolojisinden yararlanan yeni bir risk danışmanlığı aracı başlattı.

Yeni araç, bankanın yatırımcılarının ve risk yöneticilerinin, diğer kredi ürünleri arasında olası not düşüşlerini ve kurumsal tahvillerin varsayılan riskini hafifletmek amacıyla gerekli sermaye gereksinimlerini değerlendiriyor ve gün içerisinde olası senaryoların çalıştırılmasına izin veriyor.

Piyasa daha sürdürülebilir yatırım biçimlerine geçişini sürdürürken, HSBC risk geliştirme ekibinin yeni aracı da sürdürülebilirlik stratejilerine uyarlanabilir bir plan benimsiyor. Banka yönetimi, daha sonra, çevresel sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) puanları göz önünde bulundurarak yatırımcılarının mali kayıtlarının iklim risklerine karşı duyarlılık seviyesini anlamalarına yardımcı olacak şekilde uyarlama planları olduğunu doğruladı.

Yadav açıklamasında,”HSBC’nin dijital geliştirme ekibi, bu yenilikçi yeteneği Google Cloud ile işbirliği içinde beş aydan kısa bir sürede inşa etti. Şimdiki odak noktasıysa, HSBC Risk Danışmanlığı aracını kullanmak ve iklim risklerine bir kavram kanıtı olarak sistemimize entegre ederek birkaç ay içerisinde kullanıma sunmaktır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bulut teknolojileri ortaklıkları ve girişimleri geçtiğimiz yıldan bu yana finans sektöründe yoğun bir şekilde artmış durumda. Bulut teknolojilerinin sağladığı veri setleri en iyi yönetimin uygulanmasında ve piyasa risklerinin en aza indirilmesinde önemli bir fayda sağlıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında BMO Financial Amazon’un bulut sistemleri birimi olan Amazon Web Services’le birlikte bulut dönüşümüne başladığını açıklamıştı. Aynı ay içerisinde Morgan Stanley de Microsoft’la ortaklık yaptıklarını ve bulut stratejileri ve daha geniş piyasa konuları üzerine inovasyon yapmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.